Lauri Marjamäen debyyttiturnaus Leijonien peräsimessä meni penkin alle. Suomi hävisi kaikki kolme otteluaan saaden aikaan vain yhden täyosuman.

Marjamäkeä on kuitenkin turha syyttää menestyksettömyydestä, sillä Leijonat oli jalkeilla kilpailijoitaan auttamatta heikommalla materiaalilla.

– Olimme jäljessä yksilötaidossa, kaksinkamppailuissa ja nopeustaitavuudessa, valmentaja myönsi.

Leijonien joukkueessa nuoret, vasta NHL-uriaan aloittelevat, pelaajat olivat erittäin suurissa rooleissa. Menestymään tottuneessa Leijona-joukkueessa on menossa sukupolvenvaihdos, joka näkyi huipputurnauksessa aivan terävimmän kärjen puuttuessa.

– Tämä turnaus tuli meille hieman liian aikaisin. Toivottavasti saisimme pelata seuraavissa olympialaisissa samalla joukkueella, Marjamäki toivoi.

Vuoden 2018 Olympialaisissa muun muassa Patrik Laine, Sebastian Aho, Aleksander Barkov, Rasmus Ristolainen, Olli Määttä ja Teuvo Teräväinen ovat taatusti valmiimpia vastaamaan huipputurnauksen asettamiin haasteisiin.

Suomi pelasi avausottelua lukuun ottamatta kohtalaisen hyvää jääkiekkoa, mutta maalinteko tuotti joukkueelle ennennäkemättömän suurta tuskaa. Torstaina Leijonat hävisi Venäjälle 0-3, vaikka maalintekopaikkoja oli riittävästi ottelun voittamiseen.

– Kaikki ymmärtävät, että jos ei maalia tule, niin silloin emme saa energiaa. Yhdestä maalista voi saada valtavasti energiaa. Meillä on nuori joukkue, joka olisi tarvinnut maaleja, Marjamäki harmitteli.

Välieriin etenivät Ruotsi, Kanada, Team Europe ja Venäjä. Leijonien jääminen alkulohkoon ei ollut sitä, mitä turnauksesta haastavista lähtökohdista huolimatta odotettiin.

– Meillä oli mahdollisuus menestyä tässäkin turnauksessa. Kaksi viimeistä peliä kulminoitui maalintekoon. Emme olleet tarpeeksi päättäväisiä.