Tšekki oli ennakkoon yksi World Cupin heikoimmista joukkueista. Ei siis ollut yllätys, että joukkue jäi alkulohkoon. Hieman lohtua tšekkiläisille toi kuitenkin merkityksetön USA-ottelu, jossa slaavit kaatoivat Yhdysvallat lukemin 4-3.

Puolustaja Andrej Šustr käänsi ottelun jälkeen katseen jo tulevaisuuteen.

– Tšekkiläisen jääkiekon tulee jatkaa kehittymistään. Meidän täytyy todella miettiä, kuinka pärjäämme jatkossa World Cupin ja MM-kisojen kaltaisissa turnauksissa, Šustr sanoi lehdistölle ottelun jälkeen.

Vaikka USA-ottelu oli molemmille jo jatkohaavensa kuopanneille joukkueille merkityksetön, oli ottelun voittaminen tšekkiläisille tärkeää.

– On iso asia meille, että pystyimme voittamaan tämän ottelun. Emme ole pelanneet hyvin, mutta nyt edustimme maatamme kunnialla.

– Olemme todella onnellisia, Šustr sanoi.

Tšekkiläisen jääkiekon tulevaisuus ei näytä juuri nykyhetkeä ruusuisemmalta. Aikuisten arvokisojen lisäksi menestystä ei ole tullut myöskään junioreiden puolelta, mikä on tietenkin erittäin huolestuttava merkki.

– Meidän täytyy keksiä keinot, joilla saamme entistä enemmän pelaajia NHL:ään. Tällaisissa tilanteissa meidän on vain motivoitava toisiamme.

– Jotkut maat, kuten Ruotsi ja Kanada, ovat karanneet selvästi. Meillä on todella paljon töitä tehtävänä, että saisimme heidät kiinni, puolustaja myönsi.

Leijonat.com/Otto Palojärvi, Toronto