Kanada ja Venäjä iskevät ensi yönä yhteen tulikuumassa World Cupin välieräkamppailussa. Vaahteranlehdet murskasi odotetusti alkulohkossaan voittoon. Venäjä hävisi vain Ruotsille.

Venäjä on aiemminkin yllättänyt Kanadan kiekkojätin kotimaaperällä. Vuoden 2008 MM-finaalissa Ilja Kovaltšuk täräytti jatkoajalla ratkaisuosuma, joka pyörii vieläkin joidenkin Vaahteranlehtien pelaajien mielessä. Niin kova isku mestaruuden menettäminen Quebecissä oli tuolloin joukkueelle.

– Muistan sen tuuletuksen. Sitä ei ollut kiva katsella, varsinkaan kotikentällä. Kyse oli vain muutamasta epäonnekkaasta pompusta, World Cupin maalipörssiä johtava Jonathan Toews muisteli Sportsnetin haastattelussa.

Venäjän ykkössentteri Jevgeni Kuznetsov oli vuoden 2008 maailmanmestaruuden aikaan vasta 16-vuotias. Kovaltšukin maali on kuitenkin hyvin hyökkääjän muistissa.

– Näin Kovaltšukin maalin Quebecissa ja melkein itkin, Kuznetsov kertoi.

Kanada ja Venäjä kohtaavat toisensa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 02:00 Suomen aikaa. Sitä ennen vuoden 2008 voittomaalin voi kerrata alla olevalta videolta.