Illan World Cup -välierässä kohtaavat Ruotsi ja Euroopan kokoelmajoukkue. Kilpakaksikko kohtasi viimeksi turnauksen esiottelussa, jossa Euroopan joukkue tyrmäsi Tre Kronorin ja marssitti vastustajansa ykkösvahdin Henrik Lundqvistin vaihtopenkille.

Nyt on luvassa kuitenkin uudet kujeet. Seuraavaksi esittelemme kolme kohtaa, mihin Ruotsi-Team Europe ratkeaa.

1. Ruotsin puolustus vs. Euroopan vastaiskut

Tre Kronorilla on eittämättä paperilla turnauksen kovimpia, ellei kovin, puolustuksia. Joukkueen runkopakisto on tehnyt turnauksessa juuri sen, mitä siltä on vaadittu, mutta siltikään se ei ole ollut vielä sillä tasolla, mille sen pelaajat voivat yltää. Se on joutunut vielä luottamaan liikaa Henrik Lundqvistin huippupelaamiseen.

Euroopalla on ollut turnauksessa tapana odottaa passiivisella pelillä vastustajansa virheitä, ja kuitata niistä tarvittavat osumat. Mikäli Ruotsi pystyy eliminoimaan nämä, on sen voitto paljon likempänä.

2. Euroopan dominoiva alivoimapeli

Team Europe on tappanut alivoimia turnauksessa kovalla prosentilla. Joukkue on onnistunut pysäyttämään 11:sta 12:sta kärsimästään alivoimasta, mukaan lukien Kanadan. Vastapainona on Ruotsin ylivoima, mikä on ollut jääkylmää. Ruotsi on kyennyt saamaan aikaan laukauksia, paikkoja maaleillekkin, mutta joukkue on onnistunut vain kertaalleen kymmenestä ylivoimayrityksestään. Jos länsinaapurimme jatkaa vastaavalla lailla, ei ottelu ainakaan ratkea Tre Kronorin miesylivoimaan.

3. Päällään seisoneet veskarit

Joukkueiden maalivahdit ovat olleet molempien tiimien viimeinen tukipilari. Ruotsin Henrik Lundqvist teki huikean paluun huonojen esiotteluiden ja flunssan jälkeen, pitäen kolmea kruunua olkapäillään alkusarjassa. Jaroslav Halak on taas kohdannut Euroopan passiivisen pelitavan takia koko ajan pommitusta vastustajilta, mutta voittosarakkeessa näkyy kaksi merkintää, eikä Halakin vastaanottamat 105 torjuntaa ole mikään pikkulukema.

Se kumpi kaksikosta jatkaa vastaavaa virettään, antaa joukkuelleen avaimet finaalipaikkaan.

Illan välierä pelataan kello 20.00 Suomen aikaa.