Markus Granlundin viime kausi Vancouver Canucksissa ei ollut kovinkaan mieleenpainuva. Kesken viime kauden Calgarysta Canucks-paitaan siirtynyt suomalaishyökkääjä teki 16 ottelussa tehot 2+1=3. Odotukset miehen suhteen ovat kuitenkin korkealla, sillä hänet vaihdettiin vuoden 2013 NHL-draftin ykköskierroksen varaukseen Hunter Shinkarukiin.

Jeff Paterson kuvailee vancouverilaismedia The Provincen kolumnissaan Granlundia Vancouverin näkymättömäksi mieheksi, jolta edes lehdistö ei usein vaivaudu kysymään mitään. Tällä kaudella oululaisen on kuitenkin ryhdistäydyttävä ja päästävä eroon näkymättömyydestään – ainakin kaukalossa.

– Minun täytyy näyttää, että osaan pelata. Tiedän osaavani, mutta täytyy vain jaksaa yrittää. Mielestäni aloitin hyvin [viime kaudella], mutta sitten loukkaannuin ja olin pelaamatta kolme pitkää viikkoa. Kun tulin takaisin, pelit olivat jo melkein ohi.

Granlund pystyy kolumnisti Patersonin mukaan nostamaan tasoaan, vaikka hän ei varsinainen pelien ratkaisija olekaan. Granlund tietää omat vahvuutensa.

– Pelaan hyvin molempiin suuntiin ja mielestäni myös fiksusti. Pystyn kiekolliseen rooliin ja olemaan hyödyksi [omilleni], Granlund erittelee.

– Kaikki haluavat kehittyä, ja se on myös oma tavoitteeni.