Ruotsi avasi maalinteon illan World Cup -mittelössä toisessa erässä, kun Nicklas Bäckström pääsi niittaamaan rebound-kiekosta ottelun lukemiin 1-0 Tre Kronorin hyväksi.

Team Europen päävalmentaja Ralph Krueger kuitenkin päätti haastaa heti Ruotsin avausmaalin. Kruegerin mielestä Ruotsin hyökkääjä Patric Hörnqvist esti Euroopan maalivahtia Jaroslav Halakia kaivaessaan kiekkoa tämän varusteista samaan aikaan kun Bäckström latasi kiekon maalin perukoille. Ottelun tuomaristo pysyi kumminkin päätöksessään videotarkistuksenkin jälkeen ja maali hyväksyttiin.

Team Europe nousi toisessa erässä rinnalle, kun saksalainen Sebastian Ehrhoff toimitti kiekon maalille ja Slovakian Marian Gaborik sohi kiekon ohi Henrik Lundqvistin. Ruotsin ykkösmaalivahti joutuu kuitenkin ottamaan oman osansa tasoituksesta, sillä kiekko lipui varsin hitaasti läpi ”Kuningas Henrikin” länkien.