Team Europen tanskalainen Frans Nielsen elää omia kansainvälisen kiekkouransa huippuhetkiä. Tanskan nykyistä kiekkoaikaa luomassa ollut Nielsen pääsee taistelemaan kansainvälisestä voitosta, mikä kotimaan kanssa on vain kaukainen haave.

Nielsen myöntääkin NHL.comille, että World Cup on omalla tavallaan hänen olympialaisensa, parhaat jääkiekkoilijat mukana.

– Kyllä, näin kai se on. Tarkoitan, että karsiuduimme Tanskan kanssa olympialaisista tänä vuonna, mikä oli suuren suuri pettymys koko joukkueellemme. Uskoimme, että kahdeksalla NHL-pelaajalla ja KHL-pelaajilla otamme paikan, mutta Slovenia veikin sen karsintakierroksella. En ole koskaan ollut mukana parhaat vastaan parhaat -turnauksessa, joten olin innoissani kuullessani Euroopan joukkueesta ja mahdollisuudesta edustaa sitä, Nielsen selittää verkkosivuston haastattelussa.

– Tämä on täysin erilaista. Vaikka olisimmekin Tanskan kanssa turnauksessa, meillä ei olisi ollut mahdollisuuksia. Se olisi ollut vaan hauska mahdollisuus pelata parhaita vastaan turnauksessa. En ole koskaan ollut tällaisessa kansainvälisessä turnauksessa mukana, missä voit lähteä Ruotsia, Tsekkiä tai Kanadaa vastaan ja tiedät että teillä on aivan täydet mahdollisuudet voittaa ottelu.

Nielsen pääsee nauttimaan pian finaalitunnelmasta, kun Team Europe kohtaa Kanadan paras kolmesta -finaalisarjassa.