Winnipeg Jetsin suomalaislupaus Patrik Laine villitsi ensiksi esittelyissä uuden kotiyleisönsä, kuten myös ensimmäistä kertaa pelin merkeissä kaukaloon hypätessään.

Patrik Laineelle NHL-uran ensimmäinen vaihto ei ollut mikään helpoin mahdollinen. Jets ei päässyt kiekkoon kiinni, vaan joutui puolustamaan omissa, mikä johti myös pitkään kiekkoon.

Toisessa vaihdossaan alkoi kuitenkin jo näyttää paljon paremmalta. Jets oli iskenyt Shawn Matthiaksen osumalla 1-0-maalin ja myös Laineen vitja sai hienosti paineen vastustajan päätyyn. Laine pääsi myös osittaiselle maalintekopaikalle ja sen jälkeen antoi kroppansa puhua taklauksen merkeissä.

Ei vielä sijaa ylivoimassa

Hieman ennen erän puoliväliä illan toinen suomalaisdebytantti, tosin Carolina Hurricanesin puolelta, Sebastian Aho ja Jordan Staal lähtivät 11 sekunnin sisään kakkoselle.

Suomalaisodotukset eivät kuitenkaan toteutuneet, sillä koko erikoistilanteen ajan kaukalossa oli Jetsin ykkösylivoima, Laineen kuuluessa kakkosylivoimaan.

Erän loppupuolella Laineen kentällisellä oli jälleen vahva paineistusjakso, josta oli syntyä Laineelle maalintekopaikka paraatipaikalle, mutta vain kiekon ikävä pomppiminen esti tämän. Vaihtonsa suomalaisnuorukainen päätti jälleen voimakkaaseen taklaukseen.

Aivan erän lopulla Jets pääsi jälleen ylivoimalle, mutta ykkösylivoima aloitti tämänkin erikoistilanteen.

Erätauolla tilanne on 1-1, kun Jeff Skinner tasoitti ottelun ajassa 11:23.