Columbus Blue Jacketsin NHL-rosteriin monien yllätykseksi heti noussut Markus Nutivaara kerää kehuja Jarmo Kekäläiseltä.

Nutivaaralla on nyt takanaan NHL-uransa kolme ensimmäistä ottelua, joista viimeisin toi sen ensimmäisen voiton, kun Blue Jackets yllätti viime yönä kotonaan Chicago Blackhawksin.

22-vuotias haukiputaalainen ei ole vielä tehopisteille yltänyt, mutta on saanut vastuuta keskiarvolta ottelua kohden 12:46.

”Ei pelkää virheitä”

Blue Jacketsin GM:nä toimiva Kekäläinen oli mukana NHL.com:n QA-osiossa (kysy ja vastaa), jossa nuori suomalainen nousi keskustelunaiheeksi.

– Koska Nutivaara pelasi viime kaudella Euroopassa, on sieltä tulevien pelaajien kohdalla aina katsottava, että miten he sopeutuvat Pohjois-Amerikkaan. Mutta hän on tehnyt hyvää työtä.

– Hän ei epäröi yhtään, eikä myöskään pelkää virheitä. Hän on keskittynyt pelaamaan koko ajan omilla vahvuuksillaan ja tiesimme sen, mihin hän pystyy.

Blue Jackets varasi Nutivaaran vasta 21-vuotiaana, siis viime vuoden varaustilaisuudessa, vaikka jo aiemminkin se olisi ollut mahdollista.

– 22 vuoden iässä hänen voi todeta puhjenneen kukkaan hieman myöhemmin.