Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi teki jo debyyttiottelussaan maalin, mutta tämän jälkeen on ollut tehollisesti hiljaisempaa. Hän on joutunut matkan varrella jo katsomonkin puolelle, joten esitykset eivät ole menneet aina niin, kuin olisi pitänyt.

Viime yönä tilille tuli kuitenkin NHL-uran toinen tehopiste ja kautta aikojen ensimmäinen syöttöpiste. Se syntyi kamppailun kolmannen erän alussa, lähes heti Alexander Ovechkinin kavennusmaalin jälkeen.

Puljun viime yön syöttö olisi voinut paremmalla viimeistelyllä olla maalissa, sillä Connor McDavid petasi suomalaiselle huippupaikan, mutta hänen laukauksensa kilahti tolppaan. Lopulta Patrick Maroon iski irtokiekon maaliin.

Loistavat otteet jatkuvat

Edmonton Oilers on ollut tällä kaudella parempi kuin moni uskalsi odottaa. Seitsemän pelatun pelin jälkeen seura on voittanut kuusi ottelua ja majailee tällä hetkellä koko Läntisen konferenssin kärjessä.

Toki Oilersin nousua on ennakoitu jo pidemmän aikaa, mutta ehkäpä tällä kaudella se todella näkee päivänvalonsa. Kausi on ainakin alkanut niin vakuuttavasti, ettei tästä pitäisi olla kysymystäkään.