Patrik Laine varattiin kesällä NHL:n varaustilaisuudessa toisena, Jesse Puljujärvi neljäntenä ja viides varaus oli…

Esittäkää tämä gallup-kysymyksenä jääkiekkoa vähemmän seuraaville tutuillenne, ja moni on jo saattanut unohtaa Olli Juolevin nimen. 18-vuotias puolustaja debytoi syyskuun lopussa Vancouver Canucksin paidassa, mutta sen jälkeen uutisrintamalla on ollut hiljaisempaa.

Noin kuukausi sitten harjoitusottelussa Juolevi kellotti 15 minuuttia peliaikaa Edmonton Oilersia vastaan. Suomalainen teki myös vaikutuksen Canucks-luotsi Willie Desjardinsiin.

– Hänen on saatava vielä voimaa lisää, mutta kyllä hän yllätti minut tässä avauspelissään, Desjardins kehaisi.

Tuon pelin jälkeen nuorukaisesta ei ole enää paljoakaan kotimaan medioista voinut lukea.

Mitä Juoleville kuuluu nyt?

Juolevista on uutisoitu lokakuun aikana vähemmän, koska viikko Canucks-debyytin jälkeen puolustaja passitettiin takaisin junioriliiga OHL:ssä pelaavaan London Knightsiin. Samaan seuraan, jossa joukkueen luottopelaaja Juolevi voitti Memorial Cupin keväällä.

Varaustilaisuudessa kesällä Juolevi arvioitiin fiksuimpien nuorten pelaajien joukkoon. Lisäksi nuorukainen on hyvä luistelemaan ja loistelias käsittelemään pelivälinettä. Osoituksena potentiaalista Juolevi varattiin kesällä kaikista puolustajista ensimmäisenä NHL:n varaustilaisuudessa.

21.12.2015, Ritari Areena, Hämeenlinna. Alle 20-vuotiaiden maaottelu. Suomi U-20 - Sveitsi U-20. Olli Juolevi - Suomi
Juolevi on tuttu nimi nuorten maajoukkueista. Vuoden 2016 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa tuli kultaa. Juolevi oli tähtikentällisessä mukana.

Siis ennen pahimpia kilpakumppaneita Jakob Chychrunia ja Mikhail Sergachevia.

– Olen fiksuin kolmikosta, Juolevi sanoi itsevarmasti selvittäessään paremmuuseroa.

Osana tätä nuoren miehen fiksuutta on se, että uraa rakennetaan rauhallisesti. London Knights haluaa uusia OHL-mestaruuden, ja Juolevin täytyy vielä rakentaa vuoden verran fysiikkaansa.

Toisin sanoen Juolevi jatkaa polulla, jonka hän viime kaudella aloitti – ja sen polun päässä siintää suuri rooli Canucksin puolustuksessa. Siksi Desjardins kuukausi sitten sanoi sen mitä sanoi: potentiaalia on, mutta nuori mies tarvitsee vielä aikaa kypsyä.

Jos kysytään sama gallup-kysymys reilun vuoden päästä, silloin vastaus tulee varmasti nopeammin. Silloin Juolevia ei enää tarvitse otsikoista etsiä.

Silloin Juolevista puhutaan yhtä paljon kuin muistakin saman ikäpolven lahjakkaimmista suomalaisista.