Buffalo Sabres on joutunut viime ajat tulla toimeen ilman avainpuolustajiinsa lukeutuvia Zach Bogosiania ja Dmitry Kulikovia.

Jatkossa sivussa tulee olemaan myös Josh Gorges, joka oli sivussa jo joukkueensa viime ottelusta. Hänellä on murtuma jalassa, blokatun laukauksen seurauksena, ja hän on sivussa ainakin pari viikkoa.

Gorgesin poissaolo näkyi jo merkittävästi Ristolaisen peliajassa, sillä hän pelasi ottelussa Washington Capitalsia vastaan huimat 29 minuuttia ja 51 sekuntia, joskin ottelu meni jatkoajalla ja kesti hieman vajaat 63 minuuttia.

”Haluan vähentää Ristolaisen vastuuta”

Taylor Fedun oli yksi puolustajista, jotka nostettiin Sabresin kokoonpanoon, kun Bogosian ja Kulikov joutuivat sivuun. Nyt kuitenkin myös hän kärsii loukkaantumisista ja oli Gorgesin tapaan sivussa viime ottelusta.

Niinpä Capitals-ottelussa nähtiin kaksi puolustajaa, joista toinen oli pelannut yhden NHL-ottelun ja toinen ei ainoatakaan.

Ei ole siis ihme, että Ristolaisen vastuu kasvaa vain entisestään ja sinällään se asettuu hieman koomiseen kuvakulmaan, sillä ennen kauden alkua Sabresin päävalmentaja Dan Bylsma vakuutteli, miten hän haluaa vähentää Ristolaisen ylikuormitusta.

EDIT [07.12.2016, 06:11]: Viime yön pelissä Ristolaisen peliaika oli kaksi sekuntia vajaat puoli tuntia.