Patrik Laine oli jälleen todellisessa huippuvireessä, kun hän keräsi ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan tehot 1+1 ja osui myös voittolaukauskilpailussa.

Laineelle ilta oli jälleen yksi niistä parhaista. Ensiksi hän alusti upealla syötöllään Dustin Byfuglienin iskemän 2-1-johtomaalin ja vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin hän tulitti joukkueensa 3-1-johtoon.

Red Wings kuitenkin nousi toisessa erässä tasoihin, ja kun päätöserä oli maaliton, ottelu venyi aina jatkoajan kautta voittolaukauskilpailuun saakka.

Onnistumisprosentti puhdas sata ”rankkareilla”

Laine lähti ampumaan kisassa joukkueensa toisena pelaajana. Hän ujutti kiekon Petr Mrazekin puikoista satavarmasti sisään ja piti NHL-uransa voittolaukausprosentin sadassa (2/2). Jets kuitenkin hävisi ottelun neljänsien vetäjien jälkeen 4-3.

Dave Minuk

@ICdave
It doesn't count as his 18th goal but was there any question that Patrik Laine wasn't scoring? What a beauty by the rookie. #NHLJets

Laine siirtyi Red Wings -ottelun osumallaan jakamaan NHL:n maalipörssin piikkipaikkaa yhdessä Sidney Crosbyn kanssa.

Suomalaisnuorukaisella on nyt kasassa 29 ottelusta 17 maalia ja kahdeksan maaliin johtanutta syöttöä.