Nuorten Leijonien maalivahti Veini Vehviläinen voi nousta alle 20-vuotiaiden MM-kisahistorian jaetulle kärkisijalle Leijonien paidassa pelatuissa nollapeleissä.

Ykkösvahtina toimiva Vehviläinen, 19, pelaa toisia arvokisojaan alle 20-vuotiaiden matkassa. Viime vuoden kisoissa hän pelasi yhden nollapelin ja tämän vuoden turnauksessa nollapeli tuli viime ottelussa Sveitsiä vastaan. Nyt nuorukaisella onkin siis koossa kaksi nollapeliä.

Kolmella nollapelillä Lehtosen rinnalle

Leijonien alle 20-vuotiaiden kisahistoriassa kaksi nollapeliä on pelannut Vehviläisen lisäksi Boston Bruinsin Tuukka Rask ja pelaajauransa vuonna 2010 lopettanut Ilpo Kauhanen. Kolmeen nollapeliin Leijonien paidassa on venynyt vain Dallas Starsia nykyisin edustava Kari Lehtonen, jonka rinnalle Vehviläinen voi nousta jo maanantain Latvia-ottelussa, jos hän vain on aloittavana maalivahtina.

Jos muutkin maat otetaan vertailuun mukaan, on Lehtosen lisäksi neljä maalivahtia venynyt kolmeen nollapeliin. Tilastoykkönen on slovakkivahti Jaroslav Halak, joka on ainoana U20-kisahistoriassa venynyt neljään nollapeliin.

Lähde: IIHF:n kisasivut ja Quanthockey.com