45 laukausta ja kaksi maalia. Nuorten Leijonien vaikea turnaus sai jatkoa karsintasarjassa, kun joukkue hakkasi päätään latvialaiseen puolustusmuuriin.

Pitkään näytti, että joukkue törmäisi latvialaisvahti Mareks Mitensiin, joka rehki maalillaan 43 torjuntaa.

Lopulta onni avitti Suomea, kun joukkue nappasi tärkeän 2-1-voiton päätöserän osumalla. Kristian Vesalaisen laukaus pomppi sisään latvialaispakin kautta.

– Lauoin kiekon vain maalille. En tiedä, mitä sitten tapahtui. Se oli melko onnekas maali, Vesalainen summasi IIHF:n sivuilla.

Tehottomuus tuttu ongelma

Tehottomuus ei ole uusi ongelma suomalaisryhmälle. Joukkueen kapteeni Olli Juolevi myönsi, että vaikea alkulohko vaikuttaa joukkueen tekemiseen. Kun itseluottamus ei ole kunnossa, se näkyy myös tilastoissa.

– Ei ole helppo tilanne, kun olet laukonut yli 40 kertaa ja tehnyt vain yhden osuman. He (Latvia) saivat siitä itseluottamusta ja heidän maalivahtinsa oli tulikuuma, Juolevi muistelin ottelun etenemistä.

Lopulta tulitus tuotti onnen avittamana tulosta. Avausvoitto antaa hyvät lähtökohdat karsintojen toiseen otteluun. Mikäli Suomi voittaa, säilyttää se paikkansa ensi kaudeksi MM-kisojen pääsarjassa.

– Tärkeintä oli, että saimme homman tehtyä, Juolevi kiteytti.