Winnipeg Jets on lopulta varsin köykäinen joukkue ilman Patrik Lainetta.

Tämä karu fakta muistui mieleen keskiviikon ja torstain välisenä yönä ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Vierasryhmä marssi suvereenin esityksen jälkeen lopulta voittoon lukemin 7-3.

Surkea Jets jäi pahasti alakynteen, kun vastaan asettui pirteästi pelannut laadukas joukkue. Canadiens oli joka osa-alueella parempi kahden kanadalaisryhmän kohtaamisessa.

Samalla kamppailu toimi hyvänä suurennuslasina Jetsin koko kauden ongelmille. Niille samoille vioille, jotka ovat hautautuneet Patrik Laine -hehkun alle.

Laine, Laine, Laine

Suomessa Laineesta on kasvanut reilussa vuodessa urheilun todellinen supertähti. Nimi, joka kiinnostaa suuria yleisöjä enemmän kuin itse peli.

Sen takia on luonnollista, että me katsomme pelejä usien yhden onnistujan näkökulmasta. Upea tarina on ainutlaatuinen – sen takia siitä uutisoidaan niin tarkasti ja innokkaasti.

On ollut yllättävää, kuinka tehokkaasti Laine-ylistys on vallannut kiekkomedian myös Pohjois-Amerikassa. Vaikka hehku on ollut ansaittua, on alle jäänyt se fakta, ettei Jets ole sittenkään niin laadukas joukkue kuin ajoittain on annettu ymmärtää.

Laineen 21 maalin kylkeen on unohtunut, ettei Jets ole pystynyt suorittamaan tasaisesti missään vaiheessa kautta. Pieniä piristymisiä on seurannut aina mahalasku. Vaikka hyökkäyspeli on ollut komeaa ilotulitusta, on myös omissa kolissut jatkuvasti.

Jets on sinnittelyt NHL:n tasaisuuden ansiosta silti pudotuspeliviivan kupeessa. Viimeistään Laineen loukkaantuminen paljasti kuitenkin tylyllä tavalla sen, että kevään joukkueeksi ryhmällä on matkaa vielä melkoisesti.

Kaikki Patrik Laine -uutiset ovat luettavissa täältä.