NHL:ssä pelataan suomalaissilmin kaikkien aikojen tulokaskautta. Ei tarvitse nimittäin kuin vilkaista tilastoja, jotta näkee asian olevan niin.

Suomalaistulokkaista kymmenen maalin kerhossa on jo nyt enemmän pelaajia kuin miltään aikaisemmalta kaudelta.

Hyökkääjistä hirmulaukauksen omaava Winnipeg Jetsin Patrik Laine on tehnyt jo 21 maalia, jonka lisäksi Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen 10 maalia.

Aiemmin vain kaksi suomalaistulokasta on pystynyt nousemaan samalla kaudella 10 maalin kerhoon. Kaudella 2000-01 Tomi Kallio ja Ville Nieminen iskivät tulokkaina 14 maalia mieheen. Tämän jälkeen kaudella 2005-06 Jussi Jokinen iski 17 maalia ja Antti Miettinen 11 maalia.

Eikä siinä vielä kaikki

Jos Laine, Aho ja Lehkonen ovat jo nyt 10 maalin miehiä, niin lisää on tulossa. Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on nimittäin tehnyt tällä kaudella jo kuusi maalia, joten hänen nousemisensa 10 maalin saldoon ei ole mahdotonta.

Rantasen lisäksi 10 maalin kerhoon pienet saumat omaa Dallas Starsin puolustaja Esa Lindell. Isoja minuutteja ottelusta toiseen rohmuava suomalainen on kasvanut nopeasti NHL-tason pelaajaksi, mutta täytyy muistaa, että 10 maalia olisi enemmän kuin kova temppu.

Jossitteluista huolimatta todettakoon, että on jo selvää, että NHL:ssä pelataan suomalaisnäkökulmasta kaikkien aikojen tulokaskautta.

Ja muistetaan nauttia, sillä tämä on vasta alkua.

Kaikki Patrik Laine -uutiset ovat luettavissa täältä.