Nashville Predatorsin kausi tähän asti ei ole ollut onnistunut. Joukkue on vasta divisioonansa neljäntenä, vaikka etukäteen Nashvillen ajateltiin olevan yksi suosikeista voittamaan divisioonansa.

Ontheforecheck-julkaisu pureutui Nashvillen tämän kauden ongelmiin, ja löysi suurimman ongelman tolppien välistä. Pekka Rinne ei ole ollut omalla huipputasollaan. Vaikka tämä ei suinkaan ole joukkueen ainut ongelma, pidetään sitä kaikista merkittävimpänä joukkueen menestystä ajatellen.

Rinteenkin on huilattava

Julkaisussa kirjoitetaan, että monet NHL-joukkueet nojaavat nykyään laadukkaaseen maalivahtitandemiin. Kirjoittajan mukaan myös Nashvillen pitäisi tehdä niin, koska Rinteelle löytyy äärimmäisen hyvä kirittäjä. Tämä on vasta 21-vuotias Juuse Saros.

– Nashvillen maalivahtiongelmat korjaantuisivat, jos ottelut jaettaisiin tasan Rinteen ja Saroksen välillä, julkaisussa kirjoitetaan.

Saros on näyttänyt tasonsa

Rinne ei ole enää edellisvuosien tasolla, vaikka miehen ei missään nimessä voi väittää pelanneen huonosti.

– Vielä kaudella 2014-2015 Rinne oli sarjan parhaita maalivahteja, ja ansaitsi aloitusvuoron lähes joka ilta.

– Tämä on muuttunut. Vanhetessaan maalivahdit eivät enää palaudu niin hyvin pelien välillä. Tämä ei ole mitään Rinteen morkkaamista. Hän on paras maalivahti, joka Nashvillella ikinä ollut.

Saros on pelannut tällä kaudella vain seitsemässä ottelussa, mutta hänen torjuntaprosenttinsa on huima 95,5.

– Vaikka tämä luku todennäköisesti putoaa kun hän pelaa enemmän pelejä, on hän näyttänyt pelaamissaan otteluissa juuri niin hyvältä kuin numerot näyttävät.

Eikä Saroksen todellakaan tarvitse olla maailman paras maalivahti, tai Vezina-ehdokas ansaitakseen lisää peliaikaa.

– Hänen täytyy vain olla maalivahti, joka antaa Predatorsille mahdollisuuden voittaa joka ilta.