Saksalainen Leon Draisaitl jakoi vinkkejä farmikomennuksen saaneelle Jesse Puljujärvelle. Draisaitl tietää mistä puhuu, sillä 21-vuotias hyökkääjä on itsekin kolunnut AHL:ssä ja juniorisarjoissa ennen paikkansa vakiinnuttamista Edmonton Oilersin NHL-miehistössä.

Ensimmäisellä NHL-kaudellaan Draisatl pelasi 37 ottelua ennen kuin hänet lähetettiin takaisin juniorisarjoihin.

– Tämä ei ole taatusti helppoa hänelle. Puhuin hänen kanssaan ja tiedän, että hän haluaisi olla ylhäällä, Draisatl sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

– Me kaikki uskomme, että hän pystyy pelaamaan NHL:ssä,

Puljujärvi ehti tottua

Vaikka Puljujärven AHL-komennus ei varmasti ollut yllätys hänelle itsellekään, painottaa saksalainen, että suomalaislupaus ehti juuri tottua NHL-arkeen. Puljujärvi pelasi 28 ottelua ylhäällä.

– Ehkä juuri nyt ei ole hänen aikansa olla täällä. Hänen täytyy ymmärtää, että tämä oli paras ratkaisu tässä tilanteessa.

Draisatl kertoo, että ei itse ymmärtänyt päätöstä silloin, kun hänet lähetettiin junioriliigaan. Hän ei halua, että Puljujärvi ajattelee samoin, ja jutteli siksi suomalaisen kanssa.

– Kun pääset muutaman viikon jälkeen takaisin ylös, tajuat, että se oli hyvä päätös. Sain enemmän jääaikaa, ja pelasin enemmän ylivoimaa.

– Tilanne tulee olemaan sama Puljujärven kohdalla.