Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi pelaa tällä hetkellä Edmonton Oilersin farmiseura Bakersfield Condorsissa. Leijonat.com otti hieman selvää, millaisesta seurasta on oikein kyse.

Bakersfield Condors on yhdysvaltainen jääkiekkoseura, joka on perustettu vuonna 1984. Se pelaa kotiottelunsa reilun 300 000 asukkaan Bakersfieldissa, joka sijaitsee Kalifornian osavaltiossa länsirannikolla. Edmontonista paikkaan on matkaa hulppeat yli 2800 kilometriä.

Kaupungissa pelasi ennen seura nimeltään Bakersfield Condor, mutta kyseinen seura muutti Norfolkiin, Virginiaan, Condorsin saavuttua kaupunkiin kaudeksi 2015-16. Samalla ECHL:ssä pelaavan seuran uudeksi nimeksi muuttui Norfolk Admirals.

Yleisökeskiarvo yli 5000

Tällä hetkellä Condorsin paidassa pelaa Puljujärven lisäksi hyökkääjä Jere Sallinen. Joukkue pelaa kotiottelunsa Rabobank Areenalla, jonka yleisökapasiteetti on 8641. Seuran tämän hetkinen kotiyleisökeskiarvo on 5160 katsojaa, joka olisi vertailun vuoksi esimerkiksi tämän hetkisessä SM-liigassa neljänneksi korkein.

Puljujärvi tällä hetkellä joukkueensa nuorin

Condorsin joukkue puolestaan rakentuu suurimmaksi osaksi kanadalaisista, jonka jälkeen toiseksi eniten löytyy yhdysvaltalaisia. Eurooppalaisia pelaajia on seurassa tällä hetkellä viisi. Yhdysvaltalaisjoukkueessa kaikki muut pelaajat ovat yli 20-vuotiaita paitsi 18-vuotias Puljujärvi. Condorsin kapteeni on 31-vuotiaana joukkueensa vanhin pelaaja.

Condors pelaa itäisessä konferenssissa ja tyynenmeren divisioonassa. Joukkue on pelannut tällä kaudella 30 ottelua ja se löytyy omasta divisioonastaan toiseksi viimeiseltä sijalta. Tiiviisti puolustava ryhmä on kuitenkin päästänyt omassa konferenssissaan vähiten maaleja (84) sarjan kärkijoukkue Grand Rapids Griffinsin kanssa.