Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven rooli AHL-joukkue Bakersfield Condorsissa on järkyttävän väärä, kirjoittaa Edmonton Journalin toimittaja Kurt Leavins.

Toimittaja ihmettelee tuoreessa kolumnissaan sitä, miksei nuori suomalaislupaus saa rinnalleen tarpeeksi tasokasta keskushyökkääjää. Laiturina viilettävä Puljujärvi pelasi edellisen pelinsä Josh Currien rinnalla.

– Oikeasti? Meinasin pudota tuoliltani. Mitä helvettiä? Leavins kirjoittaa.

Toimittaja kertoo odottaneensa, että suomalaislupaus olisi päässyt pelaamaan NHL:stä tutun Anton Landerin kanssa. Leavins muistuttaa, että AHL:ään tasokas keskushyökkääjä olisi nostanut myös Puljujärven itseluottamusta, sillä kyseessä on laadukas ja viisas pelaaja.

AHL:ssä alkukaudesta 11 pistettä kerännyt Currie ei saa toimittajalta kehuja. Seuraa läheltä seuraava Leavins muistuttaa, että yksittäisiä AHL-pelin voittoja tärkeämpää on Puljujärven kaltaisten yksilöiden kehitys.

– Hänen (Currie) oli vaikea nousta edes ECHL:ssä (AHL:n farmi) piste per peli -ottelutahtiin. Joten miksi ihmeessä koko organisaation suurin lupaus laitetaan ECHL-tykin rinnalle?