Nashville Predators taistelee paikastaan pudotuspeleihin. Joukkueen peli on viime aikoina parantunut, ja siihen suuri syy on joukkueen suomalainen maalivahtiosasto.

Predators on voittanut edelliset kolme otteluaan ja se on noussut läntisessä konferenssissa yhdeksännelle sijalle, joten se on tukevasti mukana taistelussa playoff-paikoista.

43 ottelun jälkeen joukkueen peliä leimaa kuitenkin ainakin yksi ongelma. Predators on nimittäin tehnyt koko kaudella vain 17 ottelussa avausmaalin, mutta niistä 13 se on vienyt nimiinsä, joten sen tärkeyttä ei voi väheksyä. Suomalaisilla maalivahdeilla varusteltu joukkue on päästänyt liian usein vastustajansa johtoasemaan.

Seuran managerin mukaan ykkösvahti Pekka Rinne ei ollut parhaimmillaan lokakuussa, kun joukkue hävisi 11 ottelustaan kahdeksan, mutta nyt tilanne on toinen.

– Marraskuussa hän sai joukkueemme suunnan kääntymään ja hänet nimettiin kuukauden pelaajaksi. Mielestäni hän on ollut hyvä viime aikoina, Predatorsin GM David Poile kommentoi USA Todayn sivuilla.

Nashville Predators on napsinut viime peleistä voittoja, vaikka se on tehnyt vähän maaleja. Tähän löytyykin Poilen mukaan vastaus maalivahtiosastolta.

– Meidän täytyy pystyä parempaa, mutta se kertoo siitä, että maalivahtimme ovat olleet erinomaisia.

Rinteen lisäksi Predatorsin maalilla ollaan nähty 21-vuotias Juuse Saros, joka pelaa uskomattoman upeaa kautta.

Lähde: USA Today