Kun päivät pitenevät, lähestyy kevään rinnalla myös jokavuotinen jääkiekon MM-turnaus.

Samalla alkaa spekulaatio, millaisen joukkueen Leijonat saa tulevaan arvoturnaukseen. Tänä vuonna näyttää, että NHL:n pudotuspeleistä on jäämässä ulos useampi kovan luokan suomalaisnimi.

Vaikka tammikuussa pelaajien odottaminen on vielä aikaista, seuraa varmasti myös leijonavalmennus NHL:n sarjataulukon kehittymistä tarkasti.

Moni seura taistelee vielä kynsin ja hampain paikasta tosipeleihin, mutta samalla sarjasta löytyy nyt jo muutama joukkue, joiden pudotuspelijuna on karannut hyvin kauas.

Mikäli NHL:n runkosarja päättyisi nykyisessä tilanteessa, vapautuisivat seuraavat pelaajat mahdollisesti maajoukkueen käyttöön:

Maalivahdit:

Pekka Rinne, Nashville Predators

Kokenut leijonavahti olisi varmasti monelle kiekkofanille ykköstoive Suomen maalille. Rinteen Predators taistelee yhä viimeisistä paikosta kevään pudotuspeleihin, joten vahdin fokus on vielä täysin NHL-seuran matkassa.

Juuse Saros, Nashville Predators

Nuorempi Predators-vahti oli jo vuosi sitten mukana Leijonien MM-ryhmässä. Silloin kakkosvahdin roolin hoitanut nuorukainen on noussut tällä kaudella tukemaan Rinnettä NHL:n puolella. Mikäli kausi päättyy aikaisin, eikä Sarosta lähetetä AHL:ään, on nuorukaisella varmasti vielä pelihaluja.

Kari Lehtonen, Dallas Stars

Dallasin kiekkoylpeyden kausi on ollut vaikea, minkä myötä seuran suomalaisvahdit ovat saaneet paljon lokaa niskaansa. Osittain aiheesta – osittain ei. Mikäli Lehtosella riittää intoa vaikean kauden jälkeen, voi maajoukkue tulla vielä keväällä kysymykseen.

Antti Niemi, Dallas Stars

Lehtosen ohella samat sanat koskevat Niemeä. Kausi on ollut vaikea, eikä suomalaisvahti ole päässyt aivan parhaimpaan vireeseensä tähtipaidassa. Mikäli Leijonat kiinnostaa, voi Suomen maajoukkue saada keväällä kokeneen vahvistuksen maalilleen.

TORONTO, ON - SEPTEMBER 18: Pekka Rinne #35 of Team Finland takes part in warmups prior to the game against Team North America at the Air Canada Centre on September 18, 2016 in Toronto, Canada. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images)
Pekka Rinne. Kuva: Getty Images

 

Puolustajat:

Julius Honka, Dallas Stars

Starsin tippuminen pudotuspeleistä tarkoittaisi samalla sitä, että Leijonat saattaisi saada pari nuorta pakkia vahvuuteensa. Asia riippuu toki siitä, miten seuran AHL-joukkue pärjää. Sekä Lindell että Honka voivat jatkaa kauttaan vielä farmijoukkueessa

Esa Lindell, Dallas Stars

Nuorella Lindellillä on kokemusta jo MM-kisoista. Muutama vuosi sitten tullut läpimurto Tshekin kisoissa oli komeaa seurattavaa. Mikäli pelit loppuvat NHL:ssä sekä AHL:ssä, on nuori pakki iso vahvistus Suomelle.

Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Entä mitä tekee NHL:n tämän hetken paras suomalaispakki? Sabres tuskin selviytyy NHL:n pudotuspeleihin, joten Ristolaisen pelit loppuvat aikaisin keväällä. Mikäli näyttöhaluja riittää, saa Lauri Marjamäki ja kumppanit turkulaiskolossista ison avun MM-kisoihin.

MOSCOW, RUSSIA - MAY 21: at Ice Palace on May 21, 2016 in Moscow, Russia. (Photo by Anna Sergeeva/Getty Images)
Mikko Rantanen. Kuva: Getty Images

Hyökkääjät:

Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Superlupaus Rantasen NHL-kausi päättyy kaiken järjen mukaan runkosarjaan, sillä Avalanche on juuttunut koko sarjan jumboksi. Vaikka joukkueen peli on sakannut pahasti, on nuori ja energinen suomalainen pelannut silti vahvan debyyttikauden.

Patrik Laine, Winnipeg Jets

Laine on nimi, jota koko kiekkokansa odottaisi vesi kielellä Leijoniin. Jetsin pudotuspelipaikka näyttää karkaavan koko ajan kauemmas, joten nuorukaisen liittyminen MM-kisoihin ei ole ihan tuulesta temmattu idea. Nuoren pelaajan puhelinnumero löytynee jo nyt Marjamäen kännykästä.

Joel Armia, Winnipeg Jets

Vaikka Winnipegin suurin huomio on ollut läpi kauden Laineen päällä, löytyy Jetsistä myös toinen huippukautta pelaava suomalaislupaus. Armia on vahvoilla otteillaan ansainnut myös näytönpaikan Leijoniin. Monipuolistunut peli saattaa olla yllättävän kova juttu myös kevättä ajatellen.

Lauri Korpikoski, Dallas Stars

Entä mitä tekee kokenut suomalaishyökkääjä, joka taisteli itsensä loppukesästä takaisin NHL:ään? Oikeassa roolissa Korpikoski on edelleen loistava hyökkääjä. Löytyykö konkarille mieluisaa paikkaa Leijonista?

MOSCOW, RUSSIA - MAY 22: Aleksander Barkov #61 of Finland skates against Canada during the 2016 IIHF World Championship gold medal game at the Ice Palace on May 22, 2016 in Moscow, Russia. (Photo by Anna Sergeeva/Getty Images)
Aleksander Barkov. Kuva: Getty Images

Aleksander Barkov, Florida Panthers

Surkeasti pelannut Florida Panthers saattaa jäädä kokonaan ulos kevään pudotuspeleistä. Sen myötä myös huippuvahvistus Barkov vapautuisi aikaisin keväällä maajoukkueen käyttöön. Mikäli suomalainen kuntoutuu täysin ikävästä vammastaan, riittää nuorukaisella varmasti pelihaluja keväällä.

Jussi Jokinen, Florida Panthers

Jokisen oma kausi Panthersissa on ollut vaikea. Onnistumisia on tullut vähän ja peli on ollut joukkueen kontatessa vaikeaa. Riittääkö motivaatio vielä MM-kisoihin?

Valtteri Filppula, Tampa Bay Lightning

Myös Lightning on pitkän kauden aikana romahtanut sarjan tyvipäähän. Sen myötä myös Filppulan kausi on loppumassa lyhyeen. Synkän World Cupin jälkeen kiinnostus MM-kisoja kohtaan saattaa olla silti vähäistä.

Markus Granlund, Vancouver Canucks

Nuorempi Granlund pelaa loistokautta NHL:ssä. Canucks on silti ajautunut ulos pudotuspelipaikoilta. Mikäli joukkue ei nouse pudotuspeliviivan paremmalle puolelle, voi Granlund olla innokas vahvistus myös Leijoniin.

Leo Komarov, Toronto Maple Leafs

Komarovin koko maajoukkueura saattaa olla ohi. Kokenut voimapesä vihjaili jo World Cupin jälkeen, että lopettaisi kokonaan maajoukkueessa. Mikäli mieli on muuttunut ja Toronto ei nouse pudotuspeleihin, ottaisi leijonavalmennus hyökkääjän innoissaan MM-kisoihin.