Minnesota Wildin farmijoukkue Iowa Wildissa tällä hetkellä pelaava suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen on hyytynyt tehopisteiden valossa vahvan alun jälkeen.

Pulkkinen, 25, siirtyi tällä kaudella Minnesota Wildiin, mutta hänet passitettiin nopeasti AHL:n puolelle. Siellä hän aloitti erittäin tehokkaasti, kun 22 otteluun syntyi tehot 11+9=20.

Mutta mitä sitten tapahtui?

Jokereiden kasvatti on tunnettu harvinaisen kovasta laukauksestaan, joka on ollut esimerkiksi ylivoimalla todellinen täsmäase. Tällä hetkellä tästä ei kuitenkaan puhuta ja siihen on syynsä. Viimeiseen yhdeksään AHL-otteluun maalitykkinä tunnettu Pulkkinen on viimeistellyt vain yhden maalin, joten suunta ei ole oikea – varsinkaan, kun katsotaan hieman menneisyyteensä.

Pulkkinen on voittanut ainoana suomalaisena AHL:n maalipörssin. Tämä tapahtui kaudella 2014-15, kun hän takoi 46 otteluun hurjat 34 maalia. Samalla kaudella hän voitti myös pudotuspelien maalipörssin tehtyään 16 otteluun 14 osumaa.

Ei huolestuta vielä – kaikilla on vaikeita jaksoja

On selvää, että suomalaisen jääkiekon suurlupauksena pidetyllä hyökkääjällä on tällä hetkellä vaikeaa, mutta vielä en kuitenkaan huolestuisi.

Nälkäisenä maalintekijänä tunnettu Pulkkinen laukoo edelleen erittäin ahnaasti, kuten esimerkiksi viime pelissä seitsemästi. Voi olla, että ”ketsuppipullon korkki” on vain väliaikaisesti kiinni.

Mutta.

Jos suunta jatkuu pitkään samanlaisena kuin nyt, voidaan jossain kohtaa alkaa jossittelemaan mahdollisella paluulla Euroopan kaukaloihin.