Entinen Winnipeg Jetsin pitkäaikainen kapteeni Dale Hawerchuk on lähettänyt seuran suomalaishyökkääjä Patrik Laineelle kirjeen.

53-vuotias Hawerchuk pelasi urallaan yli 1200 NHL-ottelua, joista suurimman osan Winnipeg Jetsissä. Hän edusti myös Kanadan jääkiekkomaajoukkuetta, jos hän toimi myös vuonna 1989 joukkueen kapteenina.

Hawerchuk on Winnipegissä erittäin tunnettu ihminen, ja hän on kertonut seuraavansa Laineen otteita tarkkaan.

– Olin aika iso juttu täällä (Winnipegissä), lähes yhtä iso kuin sinä olet nyt. Haluaisin vain kertoa, että seuraan sinua ja pidän todella paljon näkemästäni, legendaarinen pelaaja kirjotti kirjeensä alussa.

Winnipeg on uniikki paikka pelata – tulet rakastamaan sitä

Entinen Jets-hyökkääjä kertoi, ettei hän kirjoita neuvoakseen vaan kertoakseen kuinka onnekas Laine on. Hawerhuckin mukaan Winnipeg on uniikki paikka pelata, eikä sitä voi ymmärtää, jos ei ole pelannut siellä.

Esimerkkinä hän käytti omaa tulokaskauttaan NHL:ssä, jolloin paikallinen tähtitoimittaja Kent Nilsson kirjoitti kanadalaispelaajan olevan syy tulla katsomaan Winnipegin pelejä. Kirjeessään Hawerchuk kertoo ajattelevansa samoin Laineesta.

Entinen Jets-kapteeni halusi kertoa tämän suomalaishyökkääjälle, koska hän ei tule ikinä unohtamaan sitä itse.

– Muistin aina kun liikuin täällä, että nämä ahkerasti työskentelevät ja rehelliset ihmiset maksavat siitä, kun he tulevat katsomaan pelaamistani. Joten oli minun vastuullani esittää jokaisessa ottelussa parastani.

– Kun opit tuntemaan täällä ihmisiä, se tunne tulee sinulle helposti. Pelaat todella uniikissa paikassa. Ihmiset rakastavat sinua siellä, mutta kaikista eniten he antavat sinulle tilaa. Ja se johtuu siitä, kuinka paljon he arvostavat sinua.

Kirjeessä Hawchukin sanoista paistoi läpi suuri rakkaus kaupunkia kohtaa ja hän kertoi lämmöllä monista kaupunkiin liittyvistä asioista.

Loppuun hän kuitenkin vielä totesi:

– Halusin vain kertoa sinulle, kuinka rakastan tätä paikkaa. Ja luulen, että niin tulet sinäkin rakastamaan.