Minnesota Wildin peräsimeen täksi kaudeksi hypännyt Bruce Boudreau on seurannut innolla Mikael Granlundin lentoa NHL:ssä.

Suomalaishyökkääjä on noussut tämän talven aikana Wildin ykköstykkien joukkoon pirteillä otteillaan. Vireen taustalta löytyy yksi iso muutos: Granlund on saanut pelata koko kauden laidassa. Kun vieressä pelaa Mikko Koivun kaltainen konkari, on tarjoilu pelannut ottelusta toiseen.

Vaikka Granlund pelasi jo viime kaudella ajoittain laidassa, on Boudreau yllättynyt suomalaisen hurjasta vireestä.

– En tiennyt, kuinka hyvä hän on. Kun pelasimme (Anaheim Duckin kanssa) häntä vastaan, tiesin, että hän on hyvä. Mutta hän ei tehnyt koskaan sellaisia tehoja, että olisin ollut ”vau”, valmentaja muistelee Star Tribunelle.

Vasta tämä syksy suomalaisen kanssa on todistanut kokeneelle valmentajalle, että kyseessä on kärkiketjun pelaaja myös NHL-tasolle.

– Kun hänet näkee joka päivä, huomaa hänen upean visionsa sekä pelitaidot. Hän on loistava pelaaja molemmissa päissä kenttää loistavaa – mahtava pelaaja, valmentaja kiteyttää.

Granlund on matkalla jo ennätyspisteisiinsä. Suomalaistaituri on iskenyt tällä kaudella NHL:ssä 43 peliin tehot 10+26=36. Aiempi piste-ennätys on viime kaudelta – silloin hyökkääjä iski 82 otteluun tehot 13+31=44. Ennätystehot ovat tammikuussa enää kahdeksan pisteen päässä.