NHL:n kykyjenetsijätoimiston Central Scoutingin varaustilaisuuden ennakkoarviot ovat suomalaisittain hienoa selattavaa.

Toimiston tuore listaus erottelee Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa pelaavat lupaukset kahteen eri listaukseen. Tämän ohella myös maalivahdit ovat omissa listoissaan.

Pohjois-Amerikassa pelaavien lupauksien listalla paras suomalaisnimi on Eeli Tolvanen. Nuori hyökkääjä nousee ennakossa seitsemänneksi parhaaksi pelaajaksi.

Tolvasta seuraa puolustajalupaus Juuso Välimäki (kuvassa), joka nostetaan koko listan parhaaksi puolustajaksi. Suomalaislupaus on kenttäpelaajien vertailussa yhdeksäntenä.

WHL:ssä pelaava nuorukainen kerää kehuja 10. sijoitetun puolustaja Cale Makarin kanssa.

– Välimäki ja Makar ovat todella dynaamisia ja taitavia puolustajia. He pystyvät pelaamaan nopeasti, tehokkaasti ja vakaasti, arvioi kykyjenetsijätoimiston johtaja Dan Marr.

Euroopan lupaavin maalivahti

Suomalaislupaukset ovat edustettu vahvasti myös Euroopan tuoreella listalla. Hyökkääjä Kristian Vesalainen on listalla neljänneksi paras pelaaja. Kuudennelta sijalta löytyy puolestaan HIFK-järkäle Miro Heiskanen.

Heiskanen on samalla Euroopan listan paras puolustaja. Häntä tukee JYPin pakistossa luutiva Urho Vaakanainen, joka on arvioitu samalla listalla kahdeksanneksi parhaaksi pelaajaksi.

Maalivahtiosastolla NHL:n kykyjenetsijätoimisto nostaa Euroopan ykköseksi suomalaislupaus Ukko-Pekka Luukkosen. HPK:n A-junioreissa pelaava nuorukainen oli vakuuttava varsinkin vuoden takaisissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

– Hän on vakuuttava perhostyylin torjuja. Sen lisäksi hän hallitsee hyvin irtokiekot, Euroopan kykyjenetsijätoimiston johtaja Göran Stubb kommentoi.

Jos kesällä 2016 suomalaislupaukset menivät kuin kuumille kiville Patrik Laineen, Jesse Puljujärven, Olli Juolevin ja Henrik Börgströmin myötä, voi myös tänä vuonna odottaa suomalaisnimien runsasta varaamista jo avauskierroksella.

Vaikkei viime vuotista kärkivarausten määrää tuskin tulekaan, löytyy suomalaispelaajista tänä kesänä paljon laatua leveällä rintamalla. Siitä kertoo myös NHL:n kykyjenetsijätoimiston tuore listaus.

 

Lähde: NHL.com