Artturi Lehkosen NHL-ura on alkanut melko mukavissa merkeissä.

Uran avauskausi on toistaiseksi tuottanut 37 ottelua tehoin 10+5. Peliaikaa on tullut keskimäärin 13 minuuttia ja 48 sekuntia ottelua kohden.

Säännöllinen peliaika kertoo siitä, että Lehkoseen luotetaan Montreal Canadiensissa. Organisaatiossa myös halutaan kehittää nuorta suomalaista – niin harjoituksissa kuin otteluissa.

– Yllätyin siitä, miten laadukkaasti valmennus treenauttaa joukkueen nuorempaa osastoa. Siellä on kovia seppiä, jotka ovat itse pelanneet NHL:ää, Artturin isä, ammattivalmentajana tunnettu Ismo Lehkonen sanoi NHL.com/FI:n haastattelussa.

– Vaatimustaso on NHL:ssä todella kova. Siellä puhutaan, että nuoriso-osaston pitää pystyä pelaamaan parhaalla tasolla Stanley Cupin seiskapelissä. Montrealissa keskitytään voittamiseen.

Lehkonen on erittäin monipuolinen pelaaja, joka on jo tähänastisen uransa aikana sopeutunut kulloiseenkin tilanteeseen. NHL:ssä hän on päässyt pelaamaan ajoittain ylivoimaa, mutta rooli ei ole ollut sellainen, jonka Patrik Laine on saanut Winnipeg Jetsissä. Lehkonen on muun muassa nähty maalin edessä tekemässä maskia ja vääntämässä itseään paljon isompien puolustajien kanssa.

– Ei siinä maskimiehen paikassa ole mitään ongelmaa. Arsi on aina tykännyt olla roskankerääjä, Ismo Lehkonen sanoi.

Isällä on myös selkeä näkemys siitä, mitä Lehkosen pitää tulevina vuosina kehittää.

– Kun mennään pari kolme vuotta eteenpäin, suoraan luisteluun pitää tulla mailinopeutta lisää. Siihen kyllä Montrealissa paneudutaan paljon jo nyt.

– Mutta ei Arsi ole koskaan harjoittelemista pelännyt. Hän tykkää sportata aamusta iltaan.

Alkuperäisen jutun NHL.com/FI-sivustolta voit lukea tästä.