Jääkiekkoilijat ovat todellisia supertähtiä Torontossa. Koko kaupunki hengittää kiekosta, mikä näkyy kaikkialla.

Ei ole ihme, että seuran suomalaisjyrä Leo Komarov viihtyy perinteikkäässä seurassa. Monipuolinen hyökkääjä kertoo nauttivansa legendaarisen urheiluorganisaation puitteista.

– Onhan tämä Toronto huikea paikka! Kaikki on ihan viimeisen päälle aina lentokoneesta varusteisiin ja halleihin – tällaista ei monesti koe. Tulee varmaan aikamoinen pudotus jossain vaiheessa, kun palaa takaisin liigaan pelaa. Mut oon nauttinut kyllä, Komarov summaa Leijonat.comille.

Komarov pääsi pelaamaan huikeassa tapahtumassa, kun suomalainen viiletti Centennial Classic -nimeä kantavassa ulkoilmaottelussa. Kyseinen tapahtuma on osa Maple Leafsin pitkää historiaa.

– Mulla on vain sattunut hyvä tuuri, että olen ollut aina vähän paremmissa jengeissä. Tai en ehkä paremmissa, mutta legendaarisissa organisaatioissa. Moni on vain unelmoinut siitä, Komarov muotoilee viitaten KHL-seura Dynamo Moskovaan, missä suomalainen ehti hurmata aiemmin otteillaan.

Teillä oli erityiset pelipaidat Centennial Classicissa. Mitä paidoille tapahtui pelin jälkeen?

– Se on himas Suomessa ja laitan sen varmaan seinällä, kun sen aika tulee. Olen muutenkin kerännyt noita vanhoja pelipaitoja seuroista, joissa olen pelannut.

Kimmo Romanoff, Toronto