Patrik Laineen avauskausi NHL:ssä on ollut suurelta osin ruusuilla tanssimista.

Suomalaisnuorukainen on iskenyt 42 pelaamassaan ottelussa peräti 37 pistettä. Takapakkia toki tuli aivotärähdyksen myötä, mutta pääosin asiat ovat lähteneet hyvin käyntiin.

– Homma on sujunut hyvin. Maa on aika samanlainen kuin Suomi, joten muutos ei ole ollut niin suuri, Laine sanoi The Road S2 –juttusarjan toisessa jaksossa.

Eurooppalaisilla tulokkailla voi olla ajoittain suuriakin vaikeuksia, muutos on niin iso ja muuttuvia tekijöitä paljon. Uusi maa, uusi kulttuuri, kaikki käytännön asiat, kieli, kaukalon koko, erilainen pelitapa, paremmat vastustajat ja niin edelleen.

– Tietysti aikavyöhyke on eri. Se on mielestäni suurin ero, ja kieli.

– Nopeus on korkealla tasolla näissä peleissä. Kaikki on tehtävä täydessä vauhdissa. On vain oltava nopea. Ei voi vain olla jäällä ja odottaa. On oltava nopea.

Yritän vain keskittyä työhöni.

Lainetta on auttanut valtavasti ensinnäkin tarpeeksi hyvä kielitaito. Toisekseen, hän on nuoreksi pelaajaksi tietyllä tapaa hyvin kypsä. Laine ei paljon median puheista hetkahda, vaan keskittyy ainoastaan yhteen asiaan.

– Yritän vain keskittyä työhöni, eli jääkiekon pelaamiseen. On hienoa, kun ihmiset puhuvat minusta. Yritän vain pitää hauskaa jäällä ja tehdä parhaani.

– Tämä on luonnollisesti ollut unelmani lapsesta asti, parhaita pelaajia vastaan pelaaminen. On kivaa nähdä, kuinka hyviä nuo kaverit ovat, ja kuinka pitkälle pääsen muihin verrattuna.

Haastattelussa Laineelta kysyttiin myös Leijonista. Millaista on pelata Suomen väreissä?

– On uskomatonta edustaa omaa maataan, etenkin Suomen tapauksessa. Jokainen Suomessa haluaa laittaa maajoukkuepaidan ylleen. Se on melko erityistä.