Patrik Laineen liittyminen Winnipeg Jetsin harjoituksiin otettiin ilouutisena ympäri kiekkomaailmaa.

Vaikka suomalaislupaus harjoitteli vielä kontaktikiellossa, välittyi heti ensimmäistä harjoituksista joukkueen kanssa tuttu peli-ilo. Suomalainen tulitti, naureskeli ja heitti huulta tuttuun tapaan. Myös median edessä nähtiin tuttu leppoisa kiekkoilijan alku.

Jetsin valmentaja Paul Maurice muistutti kuitenkin, ettei suomalainen hyppää vielä hetkeen NHL-peleihin mukaan. Prosessi päävammasta toipumisen suhteen on hidas ja tarkka.

– Tilanne on tämä: Hän ei palaa peleihin ennen kuin hän on täysin 100 prosenttisessa kunnossa, Maurice summasi medialle.

Paluusta ei ole vieläkään tarkempaa aikataulua. Laineen kuntoa testataan päivittäin lisäämällä kokoajan hieman enemmän taakkaa suomalaisen harteille.

– Häntä testataan päivittäin. Kun kaikki on kunnossa, häneltä otetaan seuraavaksi pois keltainen (kontaktit kieltävä) paita. Sen jälkeen katsomme lisää, valmentaja muistutti.

– Minulle hänen vointinsa on paljon tärkeämpää kuin se, milloin saamme hänet peleihin mukaan. Sitten kun hän on valmis, on tärkeää, että hän saa uusia onnistumisia, Maurice kiteytti.


Kaikki Patrik Laine -uutiset luettavissa täältä.