Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kertoo nuoren pelaajan loukkaantumisen vaativan normaalia tarkempaa puhuttelua.

Suomalaislupaus Patrik Laineen aivotärähdys puhuttaa koko kiekkoilevaa maailmaa. Nuorukaisen voinnista on kuulunut hyviä uutisia, hyökkääjä viilettää sunnuntaina jo ilman rajoituksia joukkueen harjoituksissa.

Päävammojen hoito ei ole silti mikään yksinkertainen juttu. Varsinkin kun kyse on uransa alkutaipaleella olevasta pelaajasta.

– Eri kieli toi omat juttunsa. Mutta me teimme hyvin selväksi hänelle, mitä hän saa tehdä ja mitä ei, Maurice summasi Laineen ohjeistuksesta.

Kokeneet pelaajat harvemmin tarvitsevat enää ”kädestä pitäen ohjaamista”. Nuorten pelaajien kohdalla protokolla on todella tiukka.

– Hänen (Laineen) ikäiselle nuorelle pelaajalle me teemme selväksi, ettei tämä ole mikään luonnekysymys. Ei ole kyse siitä, oletko kova tyyppi.

Jets on pitänyt tarkoituksella puheet Laineen paluusta vähäisinä. Suomalainen on valmis vasta ollessaan täysin 100 prosenttisessa kunnossa.

– Tämä ei ole selviytymistä nopeasti. Emme halua asettaa paineita. ”Luulen, että olen jo ok. Voin vetää jo kovemmin.” Tarvitsemme pelaajilta täyttä rehellisyyttä. Teemme asian kaikille nuorille pelaajille hyvin selväksi, Maurice kiteytti.


Kaikki Patrik Laine -uutiset luettavissa täältä.