Tänä viikonloppuna NHL:n tähdistötapahtumassa nähdään useita nuoria huippupelaajia, kuten Connor McDavid, Auston Matthews ja Patrik Laine. Näiden herrojen rinnalla lisää nuoria pelaajia on murtautumassa NHL:n eliittiin. Bleacher Reportin kolumnisti listasi kymmenen nuorta pelaajaa, jotka ovat todennäköisimmin mukana NHL:n tähdistöottelussa kolmen vuoden sisällä.

Mukana on kaksi suomalaista: Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi.

Yksi parhaista tulokastarinoista

Sebastian Aho varattiin vuonna 2015 ”vasta” toisella kierroksella. Nuorukainen on vallannut paikkansa Carolina Hurricanesin NHL-miehistöstä heti ensimmäisellä kaudellaan. Myös tulosta on syntynyt vähintäänkin kiitettävään tahtiin. 48 otteluun Aho on kirjauttanut 26 (12+14) tehopistettä. Tulevien tähdistöpelaajien listauksessa Aho on ”sijalla” kahdeksan.

– Hänen älykäs pelaamisensa antaa loistavat mahdollisuudet olla huippu NHL-pelaaja. Hänellä on kykyä olla tähdistöottelussa kolmen seuraavan kauden kuluessa, sivustolla kirjoitetaan.

Puljujärvi korkealla

Toinen suomalaislupaus listalla on tällä hetkellä AHL-kaukaloista vauhtia hakeva Jesse Puljujärvi. Puljujärvi ei ole sopeutunut NHL-kaukaloihin yhtä nopeasti kuin Nuorten Leijonien ketjukaverit Laine ja Aho, mutta potentiaalia on valtavasti. Viime kesän varaustilaisuudessa hänet varattiin neljäntenä. Listauksessa Puljujärveä pidetään kolmanneksi todennäköisempänä tähdistöpelaajana.

– Edmontonilla on valtava tarve maalintekijöille. Puljujärvi tulee todennäköisesti saamaan loistavan mahdollisuuden vaikutuksen tekemiseen ensi syksystä alkaen. Hän on luultavasti tähdistöottelussa kolmen vuoden sisällä, sivustolla luotetaan.