Suomalaislupaus Jesse Puljujärvi hakee tällä hetkellä vauhtia NHL-uralleen AHL-kaukaloista, mutta kaikki tietävät nuorukaisen potentiaalin. Myös jääkiekkolegenda Teemu Selänne on vakuuttunut, että Puljujärven aika parrasvaloissa tulee vielä.

– Uskon, että Puljujärvi tulee olemaan saman tasoinen pelaaja Patrik Laineen kanssa, Selänne sanoi NHL Tonight -studiossa.

Keskusteluyhteydestä käy ilmi, että Selänne tarkoittaa nimenomaan Puljujärven nousemista NHL:n kirkkaimpien tähtien joukkoon. Edmonton Oilersin ensimmäisen kierroksen varaus pelasi tällä kaudella 28 ottelua ennen kuin hänet passitettiin AHL:ään, jossa suomalainen saa runsaasti enemmän vastuuta.

Ylpeä suomalaisen jääkiekon ”isä”

Samassa keskustelussa Selänne kertoo olevansa äärimmäisen ylpeä kaikista nuorista suomalaispelaajista, jotka ovat lyöneet tällä kaudella läpi maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

– Olemme pieni maa, joten aina kun maanmieheni menestyy, olen äärimmäisen ylpeä. Suomessa me yritämme tukea toisiamme, Selänne sanoi.

Selänteen mieleen on erityisesti painunut viime vuoden nuorten MM-kotikisat, joissa Nuoret Leijonat juhli voittoa Puljujärven, Laineen ja Sebastian Ahon johdolla.

– Yllätin jopa itseni, kuinka sisällä olin siinä hommassa kisoja seuratessani.

– Olin aivan kuin fani!, Selänne naureskeli

Nyt Selänne on seurannut MM-kotikisoissa loistaneiden nuorukaisten lentoa NHL-kaukaloissa hymyssä suin.

– Se on uskomatonta, miten nämä nuoret pelaajat voivat olla niin hyviä heti ensimmäisenä vuonna Pohjois-Amerikassa. Minun aikana vaadittiin yleensä pari-kolme vuotta sopeutumisaikaa, Selänne muistelee.

Tosin Selänne itse oli jokseenkin valmis NHL-kaukaloihin heti ensimmäisellä kaudellaan. Selänteen vuonna 1992-93 pelaama 76 maalin tulokaskausi Winnipeg Jetsin paidassa on niin kova ennätys, että sitä tuskin rikotaan enää koskaan.