Dallas Starsin suomalaispuolustaja Esa Lindell on jäänyt alkukaudesta ilman suurempaa huomiota Suomessa sekä Pohjois-Amerikassa.

Taustalla ovat ymmärrettävät syyt. Kun valokeilan ovat vallanneet Patrik Laineen, Sebastian Ahon ja Artturi Lehkosen kaltaiset hyökkäyspään tähdet, on nuori pakki päässyt pelaamaan tulokaskauttaan ilman sen suurempaa hehkutusta.

Samalla on unohtunut, että Lindell pelaa kaikessa hiljaisuudessa upeaa läpimurtokautta NHL:ssä. Vaikka Dallas Starsin peli ei ole vakuuttanut missään vaiheessa kautta, on nuorukainen päässyt hyvään vireeseen joukkueen alakerrassa.

Lindell ei säkenöi NHL:ssä pistetykkinä. Suomalaisen rooli oman pään luutijana on kasvanut silti kuin varkain. On ollut ihailtavaa seurata sitä tasonnostoa, minkä 22-vuotias pakki on pystynyt tekemään pelkästään jo tämän kauden aikana.

Kova koulu

Jos aiemmin Lindell tunnettiin SM-liigassa sekä AHL:ssä vahvana hyökkäyssuuntaan orientoituneena pakkina, on Lindy Ruffin puolustuskoulu muovannut nuorukaisesta vahvaa oman pään vääntäjää.

Sen myötä vastuu Starsin heppoisessa alakerrassa on vain kasvanut ja kasvanut. Paljon kuvaa se, että Lindell luutii joukkueen ykkösparissa ruotsalaistähti John Klingbergin rinnalla. Kun pakkikaverilla on selkeästi isompi rooli hyökkäyspäässä, hoitaa Lindell puolustusvelvoitteet tarkalla silmällä.

Lindell ja Klinbeerg pelaavat illasta toiseen vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Se on iso vastuu Ruffilta. Välillä tulee virheitä ja ajoittain nuori kaksikko on pahoissakin vaikeuksissa omassa päässä.

Iso vastuu omassa päässä kehittää Lindelliä tällä hetkellä valtavia harppauksia eteenpäin. Se on tärkeä juttu myös Leijonille, jolta on viime vuosina puuttunut laadukkaat nuoret puolustajat. Nuori suomalaispakki hurmasi jo muutama kevät sitten MM-kisoissa.

Mikäli Stars ei saa loppukaudesta yllättävää suonenvetoa, saatetaan leijonapaidassa nähdä tänä keväänä aiempaa monipuolisempi Lindell.