Minnesota Wildin Mikael Granlund syttyi joulukuussa liekkeihin, joka ei vieläkään ole sammunut. Itse asiassa liekki roihuaa entistä kovemmin.

Jos NHL:n tilastoja tarkastellaan 7. joulukuuta lähtien, on Granlund koko NHL:n tehokkain pelaaja. Hän on pelannut siitä päivästä tähän päivään mennessä 27 ottelussa, joissa hän on tehnyt hurjat tehot 10+24. Koko kaudella hän on takonut jo oman piste-ennätyksensä 15+33.

Kaiken tämän lisäksi plus/miinus-tilasto tuolta ajalta on +24 ja koko kaudelta +30. Kyseinen lukema on koko NHL:n viidenneksi paras. Samoissa lukemissa on myös ketjukaveri Mikko Koivu.

Koko NHL:n pistepörssissä Granlund harppasi lauantaina 11 sijaa ylemmäksi, sijalle 12, kun hän viimeisteli tehot 3+1 Vancouver Canucksia vastaan.

Kaikki nimet takana – kolme tähtipelaajaa lähes samassa tahdissa

Granlundin jälkeen toiseksi tehokkaimmat pelaajat ovat olleet 7.12.-4.2. välisenä ajanjaksona San Jose Sharksin puolustaja Brent Burns ja Boston Bruinsin hyökkääjä Brad Marchand. Nämä pelaajat ovat iskeneet 33 tehopistettä.

Neljänneksi tehokkain on ollut puolestaan Pittsburgh Penguisin tähtihyökkääjä Sidney Crosby, joka on kirjauttanut tililleen tehot 13+19.

Lähde: ESPN.com ja NHL.com tilastot