Anaheim Ducksin tiedetään olevan tilanteessa, jossa se joutuu todennäköisesti luopumaan yhdestä huippupuolustajaan ennen tulevaa NHL-laajennusdraftia.

Ducksin riveissä taiteilevan Sami Vatasen on ajateltu olevan suojassa siirtymiseltä, sillä siirtohuhujen keskellä on vellonut Vatasen seurakaveri Cam Fowler. Fowlerin siirto oli lähellä jo viime kesänä, mutta mies pysyi kuin pysyikin Anaheimin riveissä. Tällä kaudella hän onkin ollut yksi Anaheim parhaita pelaajia ansaiten kutsun jopa NHL:n tähdistö-otteluun.

Vatanen vaarassa

Fowlerin huippuvire sai TheFourthPeriod-julkaisun pohtimaan, olisiko Ducks sittenkin valmis luopumaan mielummin Vatasesta, vaikka suomalainen solmi kesällä seuran kanssa vuoteen 2020 saakka ulottuvan sopimuksen.

Vatasen kausi on ollut alavireinen, eikä Anaheimissa juuri ole muitakaan vaihtoehtoja kauppatavaraksi.

Vatanen on pelannut kuluvalla kaudella toistaiseksi 49 ottelua ja tehnyt niissä pisteet 2+15.

Toinen vaihtoehto voisi olla Hampus Lindholm, mutta häntä on pidetty vielä Vatastakin varmempana Anaheimissa pysyjänä.

Vatanen voisi mahdollisesti siirtyä uusiin maisemiin jo kesken kauden, jos Anaheim sattuisi saamaan sopivan tarjouksen. Fowlerista kiinnostuneet Montreal Canadiens, New York Rangers ja Toronto Maple Leafs voisivat hyvinkin olla kiinnostuneita myös Vatasesta, jos Anaheim esittäisi aikeita suomalaisen kauppaamiseksi, TheFourthPeriod pohtii.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä NHL Suomi.