Auston Matthewsin ja Patrik Laineen välinen vertailu on jatkunut hyökkääjäkaksikon tulokakaudella kovana. Kumpikin pelaajista on lunastanut paikkansa Toronto Maple Leafsin ja Winnipeg Jetsin ratkaisurooleissa.

Matthews varattiin kesällä ykkösvalinta Leafsiin. Laine taas toisena Winnipegiin. Kauden ylitettyä puolenvälin NHL.com on julkaissut jälleen vertailun tulokkaiden kiinnostavimmasta kaksikosta.

18-vuotias Laine on ollut Jetsille erityisesti tärkeä ase ylivoimalla. Winnipegin 33 ylivoimamaalista suomalainen on ollut jäällä peräti 17:ssa. Laine johtaa kahdeksalla osumallaan tulokkaiden ylivoimamaalitilastoja ja on pisteissä 12 pisteellään Matthewsin kanssa tasoissa.

– Laine laukoo paremmin kuin Matthews. Hänen vapautus ei ole ehkä niin nopea, mutta laukaus on hieman painavampi, NHL-asiantuntija Mike Morreale analysoi.

Nopea läpimurto ei yllätä

Laine on takonut 47 otteluun tehot 23+20=43. Matthews taas 50 otteluun 23+19=43.

NHL:n kykyjenetsintäpäällikkö Dan Marr ei ole yllättänyt kaksikon nopeasta läpimurrosta.

– Tiesimme jo varaustilaisuuden aikana heidän henkisestä vahvuudesta. Tiesimme heidän kestävän paineita ja tunnen heidän jopa nauttivan siitä. Kaikki 18 ja 19-vuotiaat eivät kehity samalla tavalla. Se että he kehittyvät näin ei ole yllätys. Vaikka molemmilla oli kuivat kautensa, he loivat silti paikkoja, tekivät töitä ja luistelivat. Asioita tapahtui, Marr kehui.