Suomen jääkiekkomaajoukkue matkustaa Ruotsin EHT-turnaukselle samaan aikaan, kun SM-liigakausi on kiivaimmillaan. Matkassa on mukana peräti 14 liigapelaajaa. Tästä herääkin eittämättä kysymys, onko tässä enää mitään järkeä?

Ei ole.

Näin kertoi myös leijonakäskyttäjä Lauri Marjamäki viime viikon Leijona-lounaalla, jossa hän vastasi päällekkäisyys kysymykseen:

– Kaikki ymmärtävät, ettei se ole hyvä asia.

Tilanne ei palvele siis ketään – varsinkaan pelaajia tai palkanmaksajia.

Kaikki haluavat olla molemmissa joukkueissa mukana

SM-liigassa esiintyvät pelaajat haluavat ennen kaikkea edustaa seurajoukkuettaan, joka maksaa heidän palkkansa, mutta toisaalta he haluavat pukea myös maajoukkuepaidan ylleen. Pelaajat sijoitetaankin tällaisella toiminnalla erittäin tukalaan paikkaan.

Juuri kun pitäisi auttaa omaa seurajoukkuettaan kohti pudotuspelejä, täytyisi lähteä mukaan EHT-turnaukselle, jotta unelma MM-kisapaikasta voisi olla todennäköisempi. Kumman pelaaja sitten valitsee?

No…sellaisen kysymyksen äärelle pelaajan ei kuuluisi edes joutua. Vaikka kilpailuvuodenkalenteri näyttäisi, ettei tilaa vain ole. Sitä tilaa on raivattava, tavalla tai toisella.

Marjamäki tietää entisenä liigavalmentaja, millaiseen tilanteeseen valmentajat joutuvat, kun kärkikenttien jätkät kaapataankin maajoukkueen matkaan tärkeimmällä hetkellä. Toisaalta hän ymmärtää myös millaista tämä on pelaajille.

Valitsiko hän sitten suuren määrän liigapelaajia mukaan väärään aikaan? Voi olla, mutta ei takerruta siihen. Se ei poista sitä asiaa, ettei näitä pelejä kuuluisi pelata samaan aikaan.

Päällekkäisyydestä kärsivät kaikki. Seurajohtajat valmentajat, pelaajat, fanit…