Kiekkoraamattu eli The Hockey News listasi verkkosivuillaan viisi pelaajaa, jotka ovat kauden aikana nousseet ehdolle jahtaamaan NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavaa Selke Trophya.

Tähtipelaajat Jonathan Toews, Patrice Bergeron ja Anze Kopitar ovat hallinneet äänestystä viime vuosina, mutta tällä kaudella kolmikosta kukaan ei ole ollut parhaimmillaan. Siksi Selken voittajaksi voi nousta uusi nimi. Yksi ehdokkaista The Hockey Newsin mukaan on uransa kenties parasta kiekkoa tällä hetkellä pelaava Minnesota Wildin Mikko Koivu.

– Vaikka palkinto on tarkoitettu jaettavaksi yhden kauden näyttöjen perusteella, äänestäjillä on tapana nähdä Selke enemmänkin uran saavutuksena. On harvinaista, että palkinnon voittaisi joku, joka ei olisi luonut pitkää uraa.

– Tämä puhuu Koivun voiton puolesta. Häntä on pidettä jo vuosikymmenen ajaan vahvana puolustavana hyökkääjänä. Parhaimmillaan hän on sijoittunut Selke-äänestyksessä neljänneksi vuonna 2009, sivustolla kirjoitetaan.

Minnesotan uusi päävalmentaja Bruce Boudreau on luottanut suomalaiskippariin kuin vuoreen kauden aikana.

– Boudreau on nojannut vankasti Koivuun puolustusalueella, ja hänen kykynsä hoitaa velvoitteet ovat olleet iso osa Minnesotan yllättävästä menestyksestä. Äänestäjät ottanevat huomioon, että Minnesota on ollut yksi kauden suurimmista yllättäjistä.

Entäs Barkov?

Toinen suomalaisnimi The Hockey Newsin listalla on Florida Panthersin pelin moottori Aleksander Barkov. Hänestä kirjoitetaan näin:

– 21-vuotiaana Barkov sopisi uuden sukupolven tarinaan täydellisesti. Hän on jo valmiiksi äänestäjien listalla sijoituttuaan kuudenneksi viime vuoden äänestyksessä. Hän täyttää suurimman osan odotuksista, joita Selke-voittajalla asetetaan.

– Kaudella, jolloin suurin tarina on ollut uuden sukupolven pelaajien läpilyönti, äänestäjät saattavat kääntyä äänestämään yhtä parhaista nuorista kahden suunnan hyökkääjistä, eli Barkovia.