Leijonien urakka Ruotsin EHT-turnauksessa päättyi voittoon Tre Kronorista, mutta turnaus jätti ilmoille enemmän kysymysmerkkejä kuin vastauksia. Ruma 1-7-tappio Tshekille ei jätä sijaa selittelyille.

Nyt Lauri Marjamäen johtama projekti alkaa kääntyä vahvasti kohti kevään MM-kilpailuja. Ensin Marjamäki tekee analyysin 45 pelaajasta, joita hänen valmennustiiminsä on nähnyt kauden aikana. Sen jälkeen suuntana on Pohjois-Amerikka, jossa valmentaja tapaa suomalaisia NHL-pelaajia.

Rapakon takaa odotetaan jälleen apuja kisamiehistöön, jos vaan suinkin sarjataulukko antaa myöten. Pudotuspelien ulkopuolelle on jäämässä kovia nimiä. Esimerkiksi Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Patrik Laine ja Aleksander Barkov saattaisi olla keväällä Leijonien käytettävissä.

– Maaliskuun alussa lähdetään Jeren (GM Lehtinen) kanssa Pohjois-Amerikkaan ja katsotaan siinä vaiheessa sarjataulukot. Tavataan 18 suomalaista pelaajaa. On makeeta, pääsee neljä viikkoa putkeen leirityksille. Kaksi päivää ollaan kotona ja sitten viiden päivän pätkiä. Sitten kolmen viikon kisat, kyllä sitä koutsina haluaa valmentaa, Marjamäki sanoi MTV Sportin haastattelussa.