Colorado Avalanchen pelit eivät ole sujuneet tällä kaudella lainkaan, sillä seura on jumittunut läntisen konferenssin pohjille. Joukkueen suomalaistulokas Mikko Rantanen on siitä huolimatta esiintynyt loistavasti.

20-vuotias hyökkääjä pelaa uransa ensimmäistä NHL-kauttaan ja hän on nauttinut joka hetkestä lukuisista tappioista huolimatta.

Viime aikoina Avalanchen otteissa on kuitenkin ollut piristymisen merkkejä.

– Tässä on vielä paljon pelejä jäljellä. Kaukalossa voi tapahtua paljon. Olemme pelanneet kaksi viime peliä tosi hyvin ja voittaneet. Olemme pelanneet aiemminkin hyvin ja tehneet paljon hommia. Palkintoja, eli voittoja ei vaan ole tullut. Pelataan nyt nämä NHL-pelit ensi pois, Rantanen kertoi Iltalehden haastattelussa.

Nuorella pelaajalla riittääkin nälkää kevään MM-jäille, jos pelit eivät lähde parempaan suuntaan seurajoukkueen puolella.

– Toisaalta aina haluaisi päättää kauden hyvin. Jos asiat eivät täällä mene hyvin, mulla löytyy energiaa MM-kisoihin, nuorten maailmanmestari jatkoi Iltalehdelle .

TPS-kasvatilla on takanaan tältä kaudelta 48 ottelua, joissa hän on iskenyt tehot 11+14=25. Viime kaudella hän pelasi NHL:ssä yhdeksässä ottelussa ilman tehopisteitä.