NHL:n siirtoikkuna umpeutuu 1. maaliskuuta, jonka jälkeen pelaajat eivät saa enää siirtyä seurasta toiseen. Siirtorajan kynnyksellä pelaajamarkkinoilla käy usein kova kuhina. Osa pelaajista on kuitenkin neuvotellut sopimukseensa siirron estävän pykälän, jotta heitä ei voida yllättäen kaupata seurasta toiseen.

Sopimusviidakko on monimutkainen. Pelaajalla voi olla siirron kokonaan estävä pykävälä, tai sitten siirtoehtoja on rajoitettu esimerkiksi niin, että joukkue saa kaupata pelaajan vain tiettyihin joukkueisiin.

Suomalaisten siirtopykälät

Alle on listattu suomalaiset NHL-pelaajat, joiden sopimuksessa on joko siirron estävä tai sitä rajoittava pykälä.

Tuukka Rask, Boston Bruins

Tuukka Raskilla on sopimuksessaan siirron ja liikuttelun estävä pykälä. Häntä ei siis voida treidata joukkueesta toiseen, eikä myöskään lähettää farmiin ilman pelaajan suostumusta.

Kari Lehtonen, Dallas Stars

Kari Lehtosella on sopimuksessaan muokattu siirron estävä pykälä. Lehtonen on saanut nimetä joukkueita, joihin häntä ei saa treidata.

Antti Niemi, Dallas Stars

Antti Niemellä on sopimuksessaan muokattu siirron estävä pykälä.

Jussi Jokinen, Florida Panthers

Jussi Jokisella on sopimuksessaan muokattu siirron estävä pykälä. Hän on nimennyt joukkueita, joihin hänet saa treidata.

Mikko Koivu, Minnesota Wild

Mikko Koivulla on sopimuksessaan siirron ja liikuttelun estävä pykälä. Häntä ei siis voida treidata joukkueesta toiseen, eikä myöskään lähettää farmiin ilman pelaajan suostumusta.

Pekka Rinne, Nashville Predators

Pekka Rinteellä on sopimuksessaan siirron ja liikuttelun estävä pykälä. Häntä ei siis voida treidata joukkueesta toiseen, eikä myöskään lähettää farmiin ilman pelaajan suostumusta.

Valtteri Filppula, Tampa Bay Lightning

Valtteri Filppulalla on sopimuksessaan muokattu siirron estävä pykälä. Filppula nimeää joka kausi 16 joukkuetta, joihin häntä ei saa treidata.

Lähteet: NHL Suomi, CapFriendly