Pittsburgh Penguinsin pelaajat saivat vastailla ennen Winnipeg Jetsin kohtaamista kysymyksiin supertulokas Patrik Laineesta. Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä tuntee Laineen maajoukkueympyröistä. Näin hän kuvaili Lainetta NHL.comille:

– Kun tulee noin nuorena NHL:ään, se ei ole helppoa. Se, mitä hän pystyy jatkuvasti tekemään on todella vakuuttavaa. Hänellä ei ole ollut paljoa ylä- ja alamäkiä.

– Se laukaus, en tiedä ketään kenellä olisi samanlainen laukaus. Hänellä on myös hyvä pelikäsitys. Hän on oikeissa paikoissa oikeaan aikaan.

Määtän puolustajakollega Bryan Dumoulin kunnioittaa Lainetta kaikesta päätellen todella suuresti. Hän ei nimittäin säästellyt ylisanoja suomalaisesta puhuessaan.

– Hänellä on sellainen ”Ovechkin-laukaus”. Hän ei tarvitse paljoa tilaa, että saa laukauksen lähtemään nopeasti. Hän voi tehdä maaleja mistä vaan. Hän on alati vaarallinen.

-Hän on aivan kuin Ovetshkin, sinun täytyy pitää lyhyt etäisyys häneen. Kaikki tietävät, että Ovetchkin yrittää leikata keskelle ja laukoa nopeasti. Mutta Laineella on myös niin hyvät harhautukset. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kohtaamme hänet, joten se on hyvä haaste, Dumoulin sanaili.