Kiinalaisseura Red Star Kunlunin tulokaskauden KHL:ssä piti olla ennakkoon tuskaisa. Vasta perustettu joukkue koottiin pelaajista, jotka olivat ilman seuraa, eikä kotihallikaan valmistunut ajoissa Pekingiin.

Ongelmia aiheutti myös katsojakeskiarvot. Paikallisyleisö kun ei meinannut löytää itselleen vieraisiin kiekkokatsomoihin.

Vaikeista lähtökohdista huolimatta Kunlun varmisti tänään paikkansa KHL:n pudotuspeleissä. Loppujen lopuksi yllätys ei ollut nin suuri kuin luulisi.

Runsaasti kokemusta kovalta tasolta

830 ottelua NHL-kokemusta, 3703 KHL-peliä, 154 MM-ottelua. Jo nämä luvut kertovat, miten monta kovan tason suorittajaa Kunlunista löytyy. Pelkästään 10:stä suomalaispelaajasta MM-tasolla ovat pelanneet puolustajista kapteeni Janne Jalasvaara, Tuukka Mäntylä ja Joonas Järvinen sekä hyökkääjistä Tomi Sallinen.

Leijonien lisäksi joukkueessa pelaa Ranskan maajoukkueen ykköspyssyihin kuuluva Damien Fleury, Saipassa tehoja Liigassa takonut Chad Rau ja yli 600 NHL-ottelua pelannut Aleksei Ponikarovsky. Kun maalissa on vielä Tapparan viime keväänä Suomen mestariksi torjunut Tomi Karhunen, tällä materiaalilla pitääkin saada tulosta.

Kuten edellämainituista pelaajista huomaa, Kunlun oli paperilla kansainvälisesti kova joukkue. Kiinalainen ryhmä oli vain kotikaupunkinsa osalta. Pelasihan kokoonpanossa keskimäärin vain se yksi tai kaksi oman maan kansalaista per ottelu, ja vieläpä jämärooleissa.

Voiko kansainvälisellä tasolla näin kokenutta joukkuetta sitten pitää niin yllättävänä pudotuspelijoukkueena? Eipä oikeastaan ainakaan paperilla.

Kunlunia epäiltiin paljon, mutta aivan turhaan. Nyt joukkue haastaa KHL:n kärjen ansaitusti kevään karkeloissa. Vaikka matka ei pidemmälle etenisikään, Kunlunin tulokaskausi voidaan paketoida onnistuneesti.