NHL:n runkosarjaa on pelattuna jo reilusti yli puolet, kun osalla joukkueista on takanaan yli 60 ottelua. Tässä vaiheessa kautta voidaankin alkaa hahmottelemaan, ketkä pelaajat ovat mahdollisesti vapautumassa kevään MM-kisoihin.

Kuluva kausi on ollut suomalaismielessä valoisa, sillä NHL:ään on murtautunut uskomattoman kova sukupolvi. Patrik Laine, Sebastian Aho, Mikko Rantanen ja kumppanit ovat tehneet maailman kovimmassa kiekkosarjassa mahtavaa jälkeä, eikä se ole jäänyt keneltäkään huomaamatta.

Leijonat.com listasikin tämänhetkisen tilanteen, joka näyttää MM-kisojen suhteen valoisalta, jos NHL-pelaajilla riittää vain virtaa vielä myös maajoukkueen matkaan.

Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Suomalaistulokkaan kausi on ollut onnistunut, vaikka pelaajan seura on pelannut surkean kauden. Rantanen on saanut Avalanchessa mahtavasti vastuuta, jonka myötä hän on ottanut isoja harppauksia kehityksessä. Joukkue ei nouse enää pudotuspeleihin ja Rantanen on ilmaissut halustaan liittyä Leijona-paitaan.

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen, Carolina Hurricanes

Ahon tulokaskausi on ollut uskomaton. 19-vuotias pelaaja on tehnyt 55 otteluun tehot 17+15=32, ja tahti on vain kiihtynyt kauden edetessä. Hurricanesin saumat pudotuspeleihin ovat aika olemattomat, joten pelaaja pääsee varmasti halutessaan mukaan MM-joukkueeseen.

Teräväinen on toinen potentiaalinen vahvistus Leijonille, mutta hänen tilanteensa on epävarmempi sopimusneuvotteluiden vuoksi.

Kari Lehtonen, Antti Niemi, Lauri Korpikoski ja Esa Lindell, Dallas Stars

NHL:n suomalaisjoukkue on jäämässä ulos kevään pudotuspeleistä. Seuran maalivahtikaksikko Lehtonen ja Niemi ovat olleet läpi kauden kritiikin kohteena, joten mahdollinen tulo MM-kisoihinkin voi olla epävarmaa. Konkarivahdeista ainakin toinen saattaa hakea kaudelleen onnistumista MM-kisojen kautta.

Korpikoski on kysymysmerkki, sillä hänen sopimuksensa päättyy kuluvaan kauteen. Lindell puolestaan pelaa hienoa kautta, joten hän olisi varmasti ehdolla kisakoneeseen.

Markus Granlund, Vancouver Canucks

Nuoremman Granlundin nimi oli jo vahvasti ehdolla viime kevään MM-kisoihin, mutta pelaaja jätettiin yllättäen viime tipassa joukkueen ulkopuolelle. Nyt hän pelaa NHL:ssä elämänsä parasta kiekkoa, eikä sivuutusta ole helppoa tehdä, jos Granlund vapautuu käytettäväksi.

Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Buffalon tähtipuolustaja Ristolainen nauttii seurajoukkueeseen valtavaa vastuuta, eikä pelaajaa varmastikaan jätettäisi kisoista ulos, jos hän vapautuisi käyttöön. Sabresin otteet ovat kuitenkin parantuneet ja joukkue on tiukasti mukana pudotuspelitaistossa.

Valtteri Filppula, Tampa Bay Lightning

Filppulan seurajoukkue Tampa Bay Lightning on yllättäen jäämässä tällä hetkellä pudotuspelien ulkopuolelle, mutta tilanne voi vielä muuttua moneen otteeseen. Suomalaishyökkääjä on nostanut tasoaan tälle kaudella ja kokenut vahvistus kelpaisi Leijonille. Filppula on kuitenkin myös siirtohuhujen kohteena.