Colorado Avalanchen tämän kauden onnistumiset ovat olleet vähissä NHL:ssä. Joukkue juuttui jo syksystä koko sarjan jumboksi – eikä asema ole pitkän kauden aikana muuttunut. Tappiot ovat seuranneet toisiaan ja ero keskisessä konferenssissa ylempänä oleviin joukkueisiin on kasvanut jo yli 20 pisteeseen.

Suomalaisseuraajille joukkue on tarjonnut kuitenkin iloista seurattavaa. Nuori hyökkääjälupaus Mikko Rantanen on heti ensimmäisellä kokonaisella NHL-kaudellaan noussut kehnon joukkueen ykköstykkien joukkoon. Energinen TPS-kasvatti on loistanut illasta toiseen ja pystynyt pitämään tasonsa heti ensimmäisellä kaudellaan kiitettävällä tasolla.

Ja kun peli on kulkenut, on myös vastuu kasvanut kauden mittaan.

– Yritän vain pelata hyvällä itseluottamuksella ja pitää pelini yksinkertaisena. Tappiot jättävät aina pettymyksen, joten olo ei ole ollut kovin hyvä, Rantanen summaa seuran sivuilla alkukauttaan.

Hurja vire löytyi

Suomalaishyökkääjä iski kauden 14. maalinsa yön kierroksella, kun Avalanche hävisi Los Angeles Kingsille lukemin 1-2.

Kuvaavaa on, että kauden maaleista peräti yhdeksän on syntynyt vuoden 2017 puolella. Käyrä näyttää jyrkästi ylöspäin.

Joukkueen kokenutta kaartia Rantasen huippuvire ei yllätä. Potentiaali näkyi jo syksystä, kun suomalaislupaus haki vielä askelmerkkejään NHL:n puolella.

– Hänen peliään on upea katsoa. Hän on tulikuuma ja pistää kiekkoa kovalla prosentilla sisään. Hän pelasi jo alkukaudesta hyvin. Nyt myös kiekot ovat alkaneet pomppia hänelle, Avalanchen kapteeni Gabriel Landeskog ylistää.