Suomalaishyökkääjä Petrus Palmu, 19, on loistanut tällä kaudella Kanadan junioriliigassa OHL:ssä.

Suomalaislupaus on viimeistellyt edellisiin kahdeksaan otteluun tehot 2+13=15, jonka myötä hän on kiivennyt pistepörssissä jo kuudenneksi. Koko kaudella Palmu on tehtaillut 51 otteluun komeat tehot 31+44=75. Tällaiseen suoritukseen ei ole pystynyt ennen kukaan muu suomalainen.

OHL:n suomalaispelaajista aiemmin piste-ennätystä piti nimissään Joni Lehto, joka viimeisteli kaudella 1989-90 Ottawa 67’s joukkueessa 60 otteluun tehot 17+55=72. Palmu löi tämän ennätyksen jo viime viikolla. Huippulupaava hyökkääjä on myös ensimmäinen suomalainen, joka on tehnyt OHL:ssä yli 30 maalia yhdellä kaudella.

Joensuussa ja Helsingissä kiekkokasvatuksen saaneen pelaajan kehitys on ollut huimaa, sillä esimerkiksi viime kaudella hän teki OHL:n runkosarjassa 52 otteluun 49 tehopistettä (23+26).

Seuratasolla kolmatta kauttaan Owen Sound Attacksia edustava Palmu lukeutuu Suomi-kiekon suurlupauksiin. Vuodenvaihteessa nuorukainen nähtiin suuressa roolissa alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta hän jäi kuudessa ottelussa tehopisteittä.

Lähde: Elite Prospects