ESPN:n tuoreiden onnistujien listalle mahtuu kaksi suomalaispelaajaa.

Listan ykkönen on odotetusti nuori Patrik Laine, joka on iskenyt viime peleihin hurjat tehot. 30 maalin rajan rikkonut suomalainen johtaa tulokkaiden maali- ja pistepörssiä.

– Laine on ollut liekeissä viime peleissä. Siitä kertoo seitsemän maalia ja kolme syöttöpistettä edelliseen 10 peliin, ESPN kirjoittaa.

Onnistujien kolmikkoon mahtuu myös toinen suomalaisnimi. Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen raataa joukkueensa alakerrassa hurjia minuutteja. Mediajätti ylistää suomalaisen merkitystä joukkueen viime aikojen hyville otteille.

Ristolainen on kerännyt pisteitä edellisissä viidessä pelissä putkeen. Hän on iskenyt edellisissä 10 pelissä tehot 1+7=8.

– Siniviivan työhevonen, ESPN kuvailee yli 26 minuuttia per ottelu pelaavaa suomalaista.

Listan kolmas onnistuja on Toronto Maple Leafsin Auston Matthews.

Teräväinen floppien listalla

Floppien listalta löytyy myös suomalaisväriä. ESPN nostaa listalleen Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväisen, jonka edellispelit ovat sujuneet tilastojen mukaan vaisusti.

Nuori suomalaishyökkääjä on iskenyt vain kaksi maalia edellisiin 22 peliin. Edelliset viisi peliä on mennyt kokonaan ilman pisteitä. Samalla Hurricanes on ajautunut viiden pelin tappiputkeen pudotuspeliviivan karatessa jo useamman pisteen päähän.

Viikon floppilistan muut nimet ovat Calgary Flamesin Johnny Gaudreau sekä Los Angeles Kingsin Tyler Toffoli.

Lähde: ESPN