Useiden NHL-pelaajien kanssa töitä tekevä taitovalmentaja Tim Turk on seurannut innolla Patrik Laineen läpimurtokautta Winnipeg Jetsissä.

Suomalaislupauksen hurja laukaus on ihastuttanut kiekkoseuraajia ympäri maailman. Turk kiinnitti itse huomiota laukaukseen jo nähdessään Laineen harjoittelevan 13-vuotiaana.

– Muistan jo silloin, kuinka sai laukauksen lähtemään todella pienessä tilassa. Ja siitä on jo aikaa, taitovalmentaja kertoo TSN 1290:n haastattelussa.

Sen jälkeen kuti on saanut entisestään ruutia Laineen kasvaessa. Hurjan tykin salaisuus ei ole kuitenkaan voima vaan räjähtävyys. Laineen veto lähtee pienessä tilassa ja armottomalla nopeudella.

– Lentokoneet tarvitsevat kiitoradan, jotta ne ehtivät kerätä tarpeeksi voimaa noustakseen ilmaan. Laineen tapauksessa hän ei tarvitse tilaa. Hänen laukauksensa on kuin raketti – se lähtee pienestä tilasta räjähtävästi liikkeelle, Turk muotoilee.

Laineen ja muiden nuorisotähtien laukaukset ovat maalivahdille liki mahdottomia luettavia. Turk nauraakin, että useat NHL-vahdit ovat helisemässä nuorisotähtien kanssa.

– Kädet ovat oikeissa paikoissa ja laukaus lähtee nopeasti. Silloin kaikki tapahtuu kuin ketjureaktiossa. Sen takia maalivahdit valittavat, että älkää opettako heitä laukomaan näin, sillä me emme pysty lukemaan yhtään laukauksen suuntaa, taitovalmentaja kiteyttää.